Francuskie zawijańce z musem jabłkowym

m7
Francuskie zawijańce z musem jabłkowym

1

0 / 0

Francuskich zawijańców z musem jabłkowym trzeba spróbować. To pyszny i prosty sposób na znakomity deser.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

50 sok jabłkowy

1 szczyp. cynamon

1 łyżecz. cukier

3 szt. jabłko

1 szt. goździki

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. białko jaja kurzego

Przygotowanie


1

Jabłka kroimy w kosteczkę i wrzucamy do rondelka. Wlewamy sok jabłkowy, dorzucamy goździk oraz cynamon i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie jednolita masa. Gdy mus będzie zbyt kwaśny, można dodać cukru.

2

Ciasto francuskie kroimy w kwadraciki, nakładamy mus jabłkowy i zaginamy rogi. Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia można wymieszać białko z cukrem i posmarować nim ciasteczka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły