Francuskie zawijańce z musem jabłkowym
m7
Francuskich zawijańców z musem jabłkowym trzeba spróbować. To pyszny i prosty sposób na znakomity deser.
1
0 / 0
Francuskich zawijańców z musem jabłkowym trzeba spróbować. To pyszny i prosty sposób na znakomity deser.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
50 sok jabłkowy
1 szczyp. cynamon
1 łyżecz. cukier
3 szt. jabłko
1 szt. goździki
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. białko jaja kurzego
Przygotowanie
Jabłka kroimy w kosteczkę i wrzucamy do rondelka. Wlewamy sok jabłkowy, dorzucamy goździk oraz cynamon i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie jednolita masa. Gdy mus będzie zbyt kwaśny, można dodać cukru.
Ciasto francuskie kroimy w kwadraciki, nakładamy mus jabłkowy i zaginamy rogi. Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia można wymieszać białko z cukrem i posmarować nim ciasteczka.