0

Składniki

0.3 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na paski ok 2-3 cm szerokości. Posypujemy cukrem pudrem. Rurkę smarujemy masłem a następnie nawijamy ciasto. Gotowe rurki posypujemy cukrem grubym i wkładamy do piekarnika na 20 min. w temp. 220'C.
  2. Smacznego !!
  3. ( rurki można dodatkowo napełnić kremem lub bitą śmietaną )

Opis

Francuskie rureczki :)

Podobne przepisy

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Chrusty - łamańce

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty - łamańce

Ciasto babci Marysi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto babci Marysi

Ciasto Pychotka:)

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasto Pychotka:)

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!