0

Składniki

0.3 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na paski ok 2-3 cm szerokości. Posypujemy cukrem pudrem. Rurkę smarujemy masłem a następnie nawijamy ciasto. Gotowe rurki posypujemy cukrem grubym i wkładamy do piekarnika na 20 min. w temp. 220'C.
  2. Smacznego !!
  3. ( rurki można dodatkowo napełnić kremem lub bitą śmietaną )

Opis

Francuskie rureczki :)

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!