Francuskie rureczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Francuskie rureczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855155.jpeg&w=3840&q=75)
Francuskie rureczki, które dowolnie można nadziewać. Ten przepis to sposób na urozmaicenie wypieków z ciasta francuskiego.
0
0 / 0
Francuskie rureczki, które dowolnie można nadziewać. Ten przepis to sposób na urozmaicenie wypieków z ciasta francuskiego.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
0.30 szkl. cukier puder
1 opak. ciasto francuskie
Przygotowanie
1
Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na paski o ok. 2-3 cm szerokości. Posypujemy cukrem pudrem. Formę smarujemy masłem a następnie nawijamy ciasto. Gotowe rurki posypujemy cukrem grubym i wkładamy do piekarnika na 20 min. w temp. 220 stopni C.