Francuskie rureczki

m7
Francuskie rureczki

0

0 / 0

Francuskie rureczki, które dowolnie można nadziewać. Ten przepis to sposób na urozmaicenie wypieków z ciasta francuskiego.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

0.30 szkl. cukier puder

1 opak. ciasto francuskie

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na paski o ok. 2-3 cm szerokości. Posypujemy cukrem pudrem. Formę smarujemy masłem a następnie nawijamy ciasto. Gotowe rurki posypujemy cukrem grubym i wkładamy do piekarnika na 20 min. w temp. 220 stopni C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

54

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły