0

Składniki

1 Opakowanie
2 Opakowania
arkusz ciasta francuskiego
1 Sztuka
Jajko roztrzepane
2 Szczypty
SEZAM
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaską blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego.
  3. Kromy w 2-cm paski wzdłuż krótszej krawędzi. Każdy pasek skręcamy (chwytamy za dwa końce i obracamy w przeciwną stronę), a następnie zawijamy w kształt precla.
  4. Układamy na blaszce z zachowaniem 3-cm odstępów.Smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem.
  5. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni – do zarumienienia. Podajemy z ulubionym dżemem lub konfiturą.

Podobne przepisy

Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Chrupiące gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące gofry

Wielkanocne ciasteczka z dżemem brzoskwiniowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wielkanocne ciasteczka z dżemem brzoskwiniowym

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!