Francuskie precle z sezamem

maspexdigital
Francuskie precle z sezamem

0

0 / 0

Prosta i pyszna przekąska idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Chrupkie precelki świetnie smakują z dżemem.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 opak. arkusz ciasta francuskiego

1 szt. jajko roztrzepane

2 szcz. sezam

1 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz

Przygotowanie


1

Płaską blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

2

Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego.

3

Kroimy w 2-cm paski wzdłuż krótszej krawędzi. Każdy pasek skręcamy (chwytamy za dwa końce i obracamy w przeciwną stronę), a następnie zawijamy w kształt precla.

4

Układamy na blaszce z zachowaniem 3-cm odstępów.Smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem.

5

Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni – do zarumienienia. Podajemy z ulubionym dżemem lub konfiturą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły