Francuskie precle z sezamem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Francuskie precle z sezamem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161275.jpeg&w=3840&q=75)
Prosta i pyszna przekąska idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Chrupkie precelki świetnie smakują z dżemem.
0
0 / 0
Prosta i pyszna przekąska idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Chrupkie precelki świetnie smakują z dżemem.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 opak. arkusz ciasta francuskiego
1 szt. jajko roztrzepane
2 szczyp. sezam
1 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz
Przygotowanie
Płaską blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego.
Kroimy w 2-cm paski wzdłuż krótszej krawędzi. Każdy pasek skręcamy (chwytamy za dwa końce i obracamy w przeciwną stronę), a następnie zawijamy w kształt precla.
Układamy na blaszce z zachowaniem 3-cm odstępów.Smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni – do zarumienienia. Podajemy z ulubionym dżemem lub konfiturą.