Francuskie precle z sezamem

maspexdigital

Prosta i pyszna przekąska idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Chrupkie precelki świetnie smakują z dżemem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1320
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
147
gram
Tłuszcze
73
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosta i pyszna przekąska idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Chrupkie precelki świetnie smakują z dżemem.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 opak. arkusz ciasta francuskiego
1 szt. jajko roztrzepane
2 szczyp. sezam
1 opak. dżem brzoskwiniowy łowicz
Przygotowanie
Płaską blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego.
Kroimy w 2-cm paski wzdłuż krótszej krawędzi. Każdy pasek skręcamy (chwytamy za dwa końce i obracamy w przeciwną stronę), a następnie zawijamy w kształt precla.
Układamy na blaszce z zachowaniem 3-cm odstępów.Smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni – do zarumienienia. Podajemy z ulubionym dżemem lub konfiturą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1320
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
147
gram
Tłuszcze
73
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.