0

Składniki

6 Łyżeczek
cukier
4 Łyżeczki
cynamon
1 Sztuka
ciasto francuskie
3 Sztuki
gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy, kroimy placek na 12 kwadratów. Na każdy kwadracik układamy kawałek gruszki, posypujemy cukrem i cynamonem, zawijamy w małe kopertki.
  2. Układamy na blaszce, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok 13 minut w 180 stopniach (z termoobiegiem).

Opis

na słodko

Podobne przepisy

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Czekoladowe ciasto drożdżowe z gruszką i rabarbarem

Przepis
Średni Do 3 godz
Czekoladowe ciasto drożdżowe z gruszką i rabarbarem

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizowaną gruszką

Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!