Francuskie kieszonki

uwielbiampl
Francuskie kieszonki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Francuskie kieszonki - pyszne i efektowne danie na każdą okazję. Do jego przygotowania trzeba mieć w zanadrzu: gałkę muszkatołową, pieprz, ciasto francuskie, szpinak, orzechy włoskie oraz ser żółty. Smacznego!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. pieprz

1 szt. ciasto francuskie

0.50 szt. szpinak

1 szt. orzechy włoskie

1 szt. ser żółty

1 szt. ziarenka do smaku

Przygotowanie


Szpinak odparowujemy na patelni, doprawiamy gałką, pieprzem i ziarenkami. Przekładamy do miski i dodajemy do niego posiekane orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser żółty. Mieszamy razem.

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół. Nacinamy w kilku miejscach. Układamy na papierze do pieczenia na blaszce.

Nagrzewamy piekarnik do 200 C i wkładamy kieszonki na około pól godziny.

Pod koniec pilnujemy aby za bardzo nie zbrązowiały.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

463

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły