Francuskie kieszonki

uwielbiampl
Francuskie kieszonki

3

0 / 0

Francuskie kieszonki - pyszne i efektowne danie na każdą okazję. Do jego przygotowania trzeba mieć w zanadrzu: gałkę muszkatołową, pieprz, ciasto francuskie, szpinak, orzechy włoskie oraz ser żółty. Smacznego!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. pieprz

1 szt. ciasto francuskie

0.50 szt. szpinak

1 szt. orzechy włoskie

1 szt. ser żółty

1 szt. ziarenka do smaku

Przygotowanie


1

Szpinak odparowujemy na patelni, doprawiamy gałką, pieprzem i ziarenkami. Przekładamy do miski i dodajemy do niego posiekane orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser żółty. Mieszamy razem.

2

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół. Nacinamy w kilku miejscach. Układamy na papierze do pieczenia na blaszce.

3

Nagrzewamy piekarnik do 200 C i wkładamy kieszonki na około pól godziny.

4

Pod koniec pilnujemy aby za bardzo nie zbrązowiały.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły