Francuskie kieszonki
uwielbiampl
Francuskie kieszonki - pyszne i efektowne danie na każdą okazję. Do jego przygotowania trzeba mieć w zanadrzu: gałkę muszkatołową, pieprz, ciasto francuskie, szpinak, orzechy włoskie oraz ser żółty. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
463
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Francuskie kieszonki - pyszne i efektowne danie na każdą okazję. Do jego przygotowania trzeba mieć w zanadrzu: gałkę muszkatołową, pieprz, ciasto francuskie, szpinak, orzechy włoskie oraz ser żółty. Smacznego!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. pieprz
1 szt. ciasto francuskie
0.50 szt. szpinak
1 szt. orzechy włoskie
1 szt. ser żółty
1 szt. ziarenka do smaku
Przygotowanie
Szpinak odparowujemy na patelni, doprawiamy gałką, pieprzem i ziarenkami. Przekładamy do miski i dodajemy do niego posiekane orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser żółty. Mieszamy razem.
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół. Nacinamy w kilku miejscach. Układamy na papierze do pieczenia na blaszce.
Nagrzewamy piekarnik do 200 C i wkładamy kieszonki na około pól godziny.
Pod koniec pilnujemy aby za bardzo nie zbrązowiały.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
463
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.