Francuskie kieszonki
uwielbiampl
Francuskie kieszonki - pyszne i efektowne danie na każdą okazję. Do jego przygotowania trzeba mieć w zanadrzu: gałkę muszkatołową, pieprz, ciasto francuskie, szpinak, orzechy włoskie oraz ser żółty. Smacznego!
3
0 / 0
Francuskie kieszonki - pyszne i efektowne danie na każdą okazję. Do jego przygotowania trzeba mieć w zanadrzu: gałkę muszkatołową, pieprz, ciasto francuskie, szpinak, orzechy włoskie oraz ser żółty. Smacznego!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. pieprz
1 szt. ciasto francuskie
0.50 szt. szpinak
1 szt. orzechy włoskie
1 szt. ser żółty
1 szt. ziarenka do smaku
Przygotowanie
Szpinak odparowujemy na patelni, doprawiamy gałką, pieprzem i ziarenkami. Przekładamy do miski i dodajemy do niego posiekane orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser żółty. Mieszamy razem.
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół. Nacinamy w kilku miejscach. Układamy na papierze do pieczenia na blaszce.
Nagrzewamy piekarnik do 200 C i wkładamy kieszonki na około pól godziny.
Pod koniec pilnujemy aby za bardzo nie zbrązowiały.