0

Składniki

100 Mililitrów
Marmolada
200 Gramów
Jagody
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
Mleko skondensowane
5 Łyżek
Cukier brązowy
1 Dekagram
ciasto francuskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jagody delikatnie wymieszać z marmoladą i rozłożyć na cieście zostawiając wolne brzegi.
  2. Ciastka posypać cukrem brązowym i piec 15-20 minut w temp. 170 stopni Po upieczeniu ciastka posypać cukrem pudrem.
  3. Żółtka wymieszać z mlekiem skondensowanym i posmarować kawałki ciasta.
  4. Ciasto francuskie pokroić na równe prostokąty około 5x10cm. Skleić rogi, aby utworzyły się ranty.

Opis

Uwielbiam szybkie desery na francuskim cieście i oto jeden z nich.

Podobne przepisy

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Pączki inaczej.

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki inaczej.

Piernikowy Zakątek

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Piernikowy Zakątek

Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chia pudding z Dżemem z Czarnego Bzu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!