Francuskie ciastka z jagodami

malg
Francuskie ciastka z jagodami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają szybkie desery na francuskim cieście. Ciasteczka z kruche ciasta z jagodami to jedno z lepszych połączeń.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 marmolada

200 g jagody

1 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka mleko skondensowane

5 łyżka cukier brązowy

1 dag. ciasto francuskie

Przygotowanie


Ciasto francuskie pokroić na równe prostokąty około 5x10cm. Skleić rogi, aby utworzyły się ranty.

Jagody delikatnie wymieszać z marmoladą i rozłożyć na cieście zostawiając wolne brzegi.

Żółtka wymieszać z mlekiem skondensowanym i posmarować kawałki ciasta.

Ciastka posypać cukrem brązowym i piec 15-20 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu ciastka posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

193

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły