0

Składniki

Składniki na FRANCUSKIE CHRUPASY:

37.5 Dekagrama
ciasto francuskie
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Słoik
1 Szczypta
Zioła prowansakskie
15 Dekagramów
Ser mozarella
2 Sztuki
pomidor
10 Dekagramów
Szynka lub inna wędlina
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
1 Łyżka
majonez Krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nastawić, by nagrzał się (do 200 stopni) sprawnie. Tymczasem przekąski wykonać poprawnie.
  2. Ciasto rozwałkowane, w małe kwadraty pociachane. Solą, pieprzem i ziołami doprawiane.
  3. Każdy środek kwadracika koncentratem posmarowany i serem mozarella udekorowany.
  4. Na ser warto mięsiwo położyć - więc pyszną szyneczką trzeba kwadracik ozdobić.
  5. Na górze - niczym wisienka na torcie - krążki pomidora. Teraz na bazylię nadeszła już pora.
  6. Bazylią w przyprawie na końcu posypać, a potem przekąski na papier poupychać.
  7. Nie za blisko ustawić - to ważne dla ciasta, bo w ciepłym piekarniku powolutku wzrasta.
  8. Pieczenie (ok.200 stopni C) na 10 minut ustawić dokładnie. Potem wyjąć ostrożnie, bardzo delikatnie.
  9. Można na ciepło zjadać, choć zimne też pychota! Chrupać same lub ketchupem/majonezem polać jeśli najdzie Cię taka ochota!

Opis

Francuzi mundial w Rosji wygrywali, gdyśmy się naszymi CHRUPASAMI częstowali! FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy to przekąska szybka, łatwa i tania. Idealna do zrobienia przed meczem, po lub podczas przerwy trwania. Każdy składnik podkreśla kwadracików smak! Chcesz sam spróbować? Pokażę ci jak!

Podobne przepisy

Imprezowe hot-dogi z kabanosem, ogórkiem konserwowym, cebu...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Imprezowe hot-dogi z kabanosem, ogórkiem konserwowym, cebulą i musztardą

Kanapkowa stonoga

Przepis
Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

Pieczony batat z serem faszerowany mięsem mielonym i papryką...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczony batat z serem faszerowany mięsem mielonym i papryką w ketchupowej marynacie

Satay z kurczaka w sosie orzechowym z mlekiem kokosowym i ch...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Satay z kurczaka w sosie orzechowym z mlekiem kokosowym i chili

Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i ...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!