FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy

iwona.mozdzonek
FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy

0

0 / 0

Francuzi mundial w Rosji wygrywali, gdyśmy się naszymi CHRUPASAMI częstowali! FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy to przekąska szybka, łatwa i tania. Idealna do zrobienia przed meczem, po lub podczas przerwy trwania. Każdy składnik podkreśla kwadracików smak! Chcesz sam spróbować? Pokażę ci jak!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. bazylia, sól, pieprz do smaku

1 szcz. zioła prowansakskie

15 dek. mozarella

2 szt. pomidor

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 łyżka majonez krakus

37.50 dek. ciasto francuskie

10 dek. szynka lub inna wędlina

Przygotowanie


1

Piekarnik nastawić, by nagrzał się (do 200 stopni) sprawnie. Tymczasem przekąski wykonać poprawnie.

2

Ciasto rozwałkowane, w małe kwadraty pociachane. Solą, pieprzem i ziołami doprawiane.

3

Każdy środek kwadracika koncentratem posmarowany i serem mozarella udekorowany.

4

Na ser warto mięsiwo położyć - więc pyszną szyneczką trzeba kwadracik ozdobić.

5

Na górze - niczym wisienka na torcie - krążki pomidora. Teraz na bazylię nadeszła już pora.

6

Bazylią w przyprawie na końcu posypać, a potem przekąski na papier poupychać.

7

Nie za blisko ustawić - to ważne dla ciasta, bo w ciepłym piekarniku powolutku wzrasta.

8

Pieczenie (ok.200 stopni C) na 10 minut ustawić dokładnie. Potem wyjąć ostrożnie, bardzo delikatnie.

9

Można na ciepło zjadać, choć zimne też pychota! Chrupać same lub ketchupem/majonezem polać jeśli najdzie Cię taka ochota!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły