FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
iwona.mozdzonek
![FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977427899.jpeg&w=3840&q=75)
Francuzi mundial w Rosji wygrywali, gdyśmy się naszymi CHRUPASAMI częstowali! FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy to przekąska szybka, łatwa i tania. Idealna do zrobienia przed meczem, po lub podczas przerwy trwania. Każdy składnik podkreśla kwadracików smak! Chcesz sam spróbować? Pokażę ci jak!
0
0 / 0
Francuzi mundial w Rosji wygrywali, gdyśmy się naszymi CHRUPASAMI częstowali! FRANCUSKIE CHRUPASY na piłkarskie czasy to przekąska szybka, łatwa i tania. Idealna do zrobienia przed meczem, po lub podczas przerwy trwania. Każdy składnik podkreśla kwadracików smak! Chcesz sam spróbować? Pokażę ci jak!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 szczyp. zioła prowansakskie
15 dag. mozarella
2 szt. pomidor
1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 łyżka majonez krakus
37.50 dag. ciasto francuskie
10 dag. szynka lub inna wędlina
Przygotowanie
Piekarnik nastawić, by nagrzał się (do 200 stopni) sprawnie. Tymczasem przekąski wykonać poprawnie.
Ciasto rozwałkowane, w małe kwadraty pociachane. Solą, pieprzem i ziołami doprawiane.
Każdy środek kwadracika koncentratem posmarowany i serem mozarella udekorowany.
Na ser warto mięsiwo położyć - więc pyszną szyneczką trzeba kwadracik ozdobić.
Na górze - niczym wisienka na torcie - krążki pomidora. Teraz na bazylię nadeszła już pora.
Bazylią w przyprawie na końcu posypać, a potem przekąski na papier poupychać.
Nie za blisko ustawić - to ważne dla ciasta, bo w ciepłym piekarniku powolutku wzrasta.
Pieczenie (ok.200 stopni C) na 10 minut ustawić dokładnie. Potem wyjąć ostrożnie, bardzo delikatnie.
Można na ciepło zjadać, choć zimne też pychota! Chrupać same lub ketchupem/majonezem polać jeśli najdzie Cię taka ochota!