0

Składniki

0.3 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
ciasto francuskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto rozwijamy a następnie posypujemy cukrem pudrem. Nakłuwamy widelcem, a następnie za pomocą foremek w kształcie aniołka wycinam. Gotowe wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy na złoty kolor ok 20 min w temp. 180'C. Gotowe aniołki posypujemy cukrem pudrem do smaku. Smacznego !!

Opis

Francuskie aniołki

Podobne przepisy

Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gruszki zapiekane w cieście francuskim z sosem czekoladowym

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Chrusty - łamańce

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty - łamańce

Ciasto babci Marysi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto babci Marysi

Ciasto Pychotka:)

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasto Pychotka:)

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!