Francuskie aniołki

m7
Francuskie aniołki

0

0 / 0

Francuskie aniołki, czyli słodkie ciasteczka z ciasta francuskiego. Ekspresowe i proste aniołki sprawdza się idealnie do popołudniowej kawy.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

0.30 szkl. cukier puder

1 szt. ciasto francuskie

Przygotowanie


1

Ciasto rozwijamy a następnie posypujemy cukrem pudrem. Nakłuwamy widelcem, a następnie za pomocą foremek w kształcie aniołka wycinamy. Gotowe wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy na złoty kolor ok. 20 min w temp. 180 stopni C. Gotowe aniołki posypujemy cukrem pudrem do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

54

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły