Forszmak z kurczakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Forszmak z kurczakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709028710400.jpg&w=3840&q=75)
Forszmak z kurczakiem to sycąca, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, która idealnie sprawdzi się w chłodne dni. Połączenie bulionu z pieczarkami, papryką, cebulą, czosnkiem, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, kurczakiem i wyrazistymi przyprawami z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych potraw. Smacznego!
1
0 / 0
Forszmak z kurczakiem to sycąca, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, która idealnie sprawdzi się w chłodne dni. Połączenie bulionu z pieczarkami, papryką, cebulą, czosnkiem, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, kurczakiem i wyrazistymi przyprawami z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych potraw. Smacznego!
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
400 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. papryka czerwona
200 g pieczarki
1 szt. cebula biała
2 szt. ząbki czosnku
1 l bulion drobiowy
3 szt. ogórki kiszone
1 puszka kukurydza w puszce
400 g filet z kurczaka
1 łyżka papryka słodka
1 łyżecz. papryka ostra
2 łyżka majeranek
1 łyżka masło
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
W dużym garnku rozgrzać oliwę z masłem. Wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek i zeszklić. Dodać pieczarki pokrojone w paski oraz paprykę i smażyć przez ok. 2-3 minuty.
Do warzyw dodać przyprawy oraz bulion i zamieszać.
Po kilku minutach dodać kurczaka pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Gotować 10 minut.
Dodać kukurydzę oraz ogórki kiszone pokrojone w kostkę i całość gotować, aż warzywa będą miękkie.
Z masła i mąki przygotować zasmażkę i zagęścić zupę.