Forszmak z kurczakiem

Łowicz
Forszmak z kurczakiem

0

0 / 0

Forszmak z kurczakiem to sycąca, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, która idealnie sprawdzi się w chłodne dni. Połączenie bulionu z pieczarkami, papryką, cebulą, czosnkiem, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, kurczakiem i wyrazistymi przyprawami z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych potraw. Smacznego!

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

400 g przecier pomidorowy łowicz

1 szt. papryka czerwona

200 g pieczarki

1 szt. cebula biała

2 szt. ząbki czosnku

1 l bulion drobiowy

3 szt. ogórki kiszone

1 pusz. kukurydza w puszce

400 g filet z kurczaka

1 łyżka papryka słodka

1 łyżeczka papryka ostra

2 łyżka majeranek

1 łyżka masło

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szcz. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

W dużym garnku rozgrzać oliwę z masłem. Wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek i zeszklić. Dodać pieczarki pokrojone w paski oraz paprykę i smażyć przez ok. 2-3 minuty.

2

Do warzyw dodać przyprawy oraz bulion i zamieszać.

3

Po kilku minutach dodać kurczaka pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Gotować 10 minut.

4

Dodać kukurydzę oraz ogórki kiszone pokrojone w kostkę i całość gotować, aż warzywa będą miękkie.

5

Z masła i mąki przygotować zasmażkę i zagęścić zupę.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły