Example thumb
0

Składniki

1 Litr
Bulion wołowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
4 Łyżki
śmietana 18%
70 Dekagramów
Kiełbasa podwędzana
30 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
Ogórki kiszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.
  2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.
  3. Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.
  4. Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.
  5. Paprykę kroimy w paski obsmażamy.
  6. Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.

Opis

Lubelski specjał.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!