Forszmak lubelski

Łowicz
Forszmak lubelski

0

4 / 1

Forszmak lubelski to sycący, rozgrzewający i wyjątkowo smaczny gulasz z mięsem. To tradycyjne danie kuchni polskiej, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad lub specjalne okazje, takie jak przyjęcia, imprezy lub ważne uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom intensywnych dań jednogarnkowych. Życzymy smacznego!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l bulion wołowy

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka ostra

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka śmietana 18%

70 dag. kiełbasa podwędzana

30 dag. pieczarki

20 dag. ogórki kiszone

Przygotowanie


1

Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.

2

Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.

3

Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.

4

Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.

5

Paprykę kroimy w paski obsmażamy.

6

Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

354

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły