0

Składniki

1 Litr
Bulion wołowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
4 Łyżki
śmietana 18%
70 Dekagramów
Kiełbasa podwędzana
30 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
Ogórki kiszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.
  2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.
  3. Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.
  4. Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.
  5. Paprykę kroimy w paski obsmażamy.
  6. Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.

Opis

Lubelski specjał.

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!