Forszmak lubelski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Forszmak lubelski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709545161847.jpeg&w=3840&q=75)
Forszmak lubelski to sycący, rozgrzewający i wyjątkowo smaczny gulasz z mięsem. To tradycyjne danie kuchni polskiej, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad lub specjalne okazje, takie jak przyjęcia, imprezy lub ważne uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom intensywnych dań jednogarnkowych. Życzymy smacznego!
0
4 / 1
Forszmak lubelski to sycący, rozgrzewający i wyjątkowo smaczny gulasz z mięsem. To tradycyjne danie kuchni polskiej, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad lub specjalne okazje, takie jak przyjęcia, imprezy lub ważne uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom intensywnych dań jednogarnkowych. Życzymy smacznego!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l bulion wołowy
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka ostra
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka śmietana 18%
70 dag. kiełbasa podwędzana
30 dag. pieczarki
20 dag. ogórki kiszone
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.
Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.
Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.
Paprykę kroimy w paski obsmażamy.
Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.