Forszmak lubelski
bartek
0
4 / 1
Lubelski specjał.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l bulion wołowy
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. papryka ostra
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka śmietana 18%
70 dek. kiełbasa podwędzana
30 dek. pieczarki
20 dek. ogórki kiszone
Przygotowanie
1
Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.
2
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.
3
Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.
4
Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.
5
Paprykę kroimy w paski obsmażamy.
6
Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.