Forszmak lubelski
Łowicz
Forszmak lubelski to sycący, rozgrzewający i wyjątkowo smaczny gulasz z mięsem. To tradycyjne danie kuchni polskiej, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad lub specjalne okazje, takie jak przyjęcia, imprezy lub ważne uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom intensywnych dań jednogarnkowych. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
354
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Forszmak lubelski to sycący, rozgrzewający i wyjątkowo smaczny gulasz z mięsem. To tradycyjne danie kuchni polskiej, które idealnie sprawdzi się na codzienny obiad lub specjalne okazje, takie jak przyjęcia, imprezy lub ważne uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom intensywnych dań jednogarnkowych. Życzymy smacznego!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l bulion wołowy
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka ostra
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka śmietana 18%
70 dag. kiełbasa podwędzana
30 dag. pieczarki
20 dag. ogórki kiszone
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.
Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.
Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.
Paprykę kroimy w paski obsmażamy.
Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
354
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.