0

Składniki

1 Litr
Bulion wołowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
4 Łyżki
śmietana 18%
70 Dekagramów
Kiełbasa podwędzana
30 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
Ogórki kiszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę kroimy w paski, obsmażamy z liściem laurowym i zielem angielski.
  2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki, obsmażamy.
  3. Ogórki kiszone kroimy w paski, obsmażamy.
  4. Cebulę kroimy w pióra, obsmażamy.
  5. Paprykę kroimy w paski obsmażamy.
  6. Wszystkie składniki wrzucany do garnka, zalewamy lirem bulionu, gotujemy, zaprawiamy koncentratem i śmietaną. Doprawiamy solą pieprzem i papryka ostrą.

Opis

Lubelski specjał.

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!