0

Składniki

120 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
70 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
120 Gramów
ciemna czekolada
200 Gramów
masło
4 Sztuki
ŻÓŁTKA
6 Sztuk
jajka
120 Gramów
cukier

Do smarowania foremek

40 Gramów
Masła
40 Gramów
cukier

Dekoracja

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
8 Sztuk
Gałka lodów waniliowych
2 Pęczki
mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuść czekoladę, masło i kakao w kąpieli wodnej. Foremki do zapiekania posmaruj masłem i dodaj cukier.
  2. Ubij żółtka, jajka i cukier. Połącz z masą czekoladową i dodaj mąkę. Wymieszaj i wlej do 3/4 wysokości foremek.
  3. Piecz w temp. 200 °C przez 10 min. Można podać z lodami waniliowymi. Udekoruj kakao i miętą.

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min.

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Sernik z kakaową kruszonką

Łatwy Do 2 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!