0

Składniki

60 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
35 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
60 Gramów
ciemna czekolada
100 Gramów
masło
2 Sztuki
ŻÓŁTKA
3 Sztuki
jajka
60 Gramów
cukier

Do smarowania foremek

20 Gramów
Masła
20 Gramów
cukier

Dekoracja

10 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Sztuki
Gałka lodów waniliowych
1 Pęczek
mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuść czekoladę, masło i kakao w kąpieli wodnej. Foremki do zapiekania posmaruj masłem i dodaj cukier.
  2. Ubij żółtka, jajka i cukier. Połącz z masą czekoladową i dodaj mąkę. Wymieszaj i wlej do 3/4 wysokości foremek.
  3. Piecz w temp. 200 °C przez 10 min.
  4. Można podać z lodami waniliowymi. Udekoruj kakao i miętą.

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Sernik z kakaową kruszonką

Łatwy Do 2 godz
Sernik z kakaową kruszonką

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!