Fondant czekoladowy

decomorreno
Fondant czekoladowy

0

0 / 0

Poznaj fondant, czyli aksamitną i puszystą masę cukrową o wyjątkowym smaku! Wypiek spopularyzowany w latach 90-tych w Nowym Jorku już dziś może pojawić się na Twoim stole. Sprawdź nasz przepis na czekoladową odmianę fondanta!

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

60 g ciemna czekolada

60 g kakao decomorreno

100 g masło

2 szt. żółtka

3 szt. jaja l

60 g cukier

35 g mąka pszenna tortowa lubella

20 g masła

20 g cukier

10 g kakao decomorreno

4 szt. gałka lodów waniliowych

1 pęcz. mięta

Przygotowanie


1

Rozpuść czekoladę, masło i kakao w kąpieli wodnej. Foremki do zapiekania posmaruj masłem i dodaj cukier.

2

Ubij żółtka, jajka i cukier. Połącz z masą czekoladową i dodaj mąkę. Wymieszaj i wlej do 3/4 wysokości foremek.

3

Piecz w temp. 200 °C przez 10 min.

4

Można podać z lodami waniliowymi. Udekoruj kakao i miętą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły