Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Flan waniliowy to popularny deser kuchni hiszpańskiej, który jest ceniony również w innych krajach. To delikatne i kremowe ciasto o aksamitnej konsystencji, które przypadnie do gustu wszystkim fanom puszystych wypieków. Smak wanilii doskonale komponuje się z większością dodatków, dzięki czemu ciasto zaserwujemy na wiele sposobów — z ulubioną konfiturą, świeżymi owocami lub sosem. Jeżeli cenisz sobie słodkie desery w kremowym wydaniu, koniecznie przygotuj flan waniliowy w swojej kuchni. Smacznego!
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
80 | Gramów |
mąka ziemniaczana
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
800 | Mililitrów |
mleko
|
|
200 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
300 | Gramów |
cukier
|
|
5 | Sztuk |
Jajka kurze
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka |
Laska wanilii
|
|
Dodatkowo |
|||
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |