1

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
Winiak
2 Szklanki
Rosoł
2 Szklanki
wino białe wytrawne
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
8 Dekagramów
masło
2 Dekagramy
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 1.Flaki dokładnie oczyścić, sparzyć wrzącą wodą i dokładnie wymyć. 2.Włożyć do garnka, zalać rosołem zmieszanym z winem.
  2. 3.Dodać obrane i pokrajane warzywa, korzenie i zieleninę, gotować na małym ogniu do miękkości.
  3. 4.Ugotowane flaki wyjąć, pokrajać w makaron i włożyć do wywaru. 5.Na kilka minut przed zdjęciem z ognia dodać masło i winiak. 6.Podawać na wygrzanych talerzach, z chlebem.

Opis

Flaki z warzywami i winem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!