1

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
Winiak
2 Szklanki
Rosoł
2 Szklanki
wino białe wytrawne
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
8 Dekagramów
masło
2 Dekagramy
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Flaki dokładnie oczyścić, sparzyć wrzącą wodą i dokładnie wymyć. 2.Włożyć do garnka, zalać rosołem zmieszanym z winem.
  2. 3.Dodać obrane i pokrajane warzywa, korzenie i zieleninę, gotować na małym ogniu do miękkości.
  3. 4.Ugotowane flaki wyjąć, pokrajać w makaron i włożyć do wywaru. 5.Na kilka minut przed zdjęciem z ognia dodać masło i winiak. 6.Podawać na wygrzanych talerzach, z chlebem.

Opis

Flaki z warzywami i winem

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!