1

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżeczka
sól
50 Gramów
Winiak
2 Szklanki
Rosoł
2 Szklanki
wino białe wytrawne
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
8 Dekagramów
masło
2 Dekagramy
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Flaki dokładnie oczyścić, sparzyć wrzącą wodą i dokładnie wymyć. 2.Włożyć do garnka, zalać rosołem zmieszanym z winem.
  2. 3.Dodać obrane i pokrajane warzywa, korzenie i zieleninę, gotować na małym ogniu do miękkości.
  3. 4.Ugotowane flaki wyjąć, pokrajać w makaron i włożyć do wywaru. 5.Na kilka minut przed zdjęciem z ognia dodać masło i winiak. 6.Podawać na wygrzanych talerzach, z chlebem.

Opis

Flaki z warzywami i winem

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa minestrone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestrone

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!