Flaki

m7
Flaki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne na obiad

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg flaki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżecz. przyprawa maggi

100 g przyprawa do flaków

2 szt. udko z kurczaka

1 szt. cebula

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka masło

Przygotowanie


Flaczki gotujemy około 2 godzin.

Oddzielnie gotujemy rosół z kurczaka.

Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa, przyprawę do flaków oraz odrobinę gałki muszkatołowej.

Następnie do ugotowanego rosołu dodajemy flaczki, przez chwilę gotujemy wszystko razem.

Następnie robimy zasmażkę: z jednej łyżki mąki oraz jednej łyżki masła, dodajemy do flaków, chwilę gotujemy.

Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Flaczki muszą być pikantne.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

249

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły