Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
przyprawa maggi
100 Gramów
Przyprawa do flaków
2 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Flaczki gotujemy około 2 godzin.
  2. Oddzielnie gotujemy rosół z kurczaka.
  3. Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa, przyprawę do flaków oraz odrobinę gałki muszkatołowej.
  4. Następnie do ugotowanego rosołu dodajemy flaczki, przez chwilę gotujemy wszystko razem.
  5. Następnie robimy zasmażkę: z jednej łyżki mąki oraz jednej łyżki masła, dodajemy do flaków, chwilę gotujemy.
  6. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  7. Flaczki muszą być pikantne.

Opis

Pyszne na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!