Flaki

m7
Flaki

0

0 / 0

Pyszne na obiad

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg flaki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżeczka przyprawa maggi

100 g przyprawa do flaków

2 szt. udko z kurczaka

1 szt. cebula

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Flaczki gotujemy około 2 godzin.

2

Oddzielnie gotujemy rosół z kurczaka.

3

Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa, przyprawę do flaków oraz odrobinę gałki muszkatołowej.

4

Następnie do ugotowanego rosołu dodajemy flaczki, przez chwilę gotujemy wszystko razem.

5

Następnie robimy zasmażkę: z jednej łyżki mąki oraz jednej łyżki masła, dodajemy do flaków, chwilę gotujemy.

6

Doprawiamy solą oraz pieprzem.

7

Flaczki muszą być pikantne.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły