0

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
przyprawa maggi
100 Gramów
Przyprawa do flaków
2 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Flaczki gotujemy około 2 godzin.
  2. Oddzielnie gotujemy rosół z kurczaka.
  3. Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa, przyprawę do flaków oraz odrobinę gałki muszkatołowej.
  4. Następnie do ugotowanego rosołu dodajemy flaczki, przez chwilę gotujemy wszystko razem.
  5. Następnie robimy zasmażkę: z jednej łyżki mąki oraz jednej łyżki masła, dodajemy do flaków, chwilę gotujemy.
  6. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  7. Flaczki muszą być pikantne.

Opis

Pyszne na obiad

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!