Fladenbrot
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fladenbrot](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975162039.jpeg&w=3840&q=75)
Ten chlebek można piec w mniejszych kawałkach. Chlebek smaczny jest z różnymi sosami lub też dipami. Przepis szybki, smaczny i łatwy. Gdy zrobimy z tego ciasta bułeczki to pieczemy je ok .10-15 minut dłużej.
1
3.4 / 8
Ten chlebek można piec w mniejszych kawałkach. Chlebek smaczny jest z różnymi sosami lub też dipami. Przepis szybki, smaczny i łatwy. Gdy zrobimy z tego ciasta bułeczki to pieczemy je ok .10-15 minut dłużej.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 woda
100 oliwa z oliwek
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. sól
8 g drożdże suche
500 g mąka pszenna
Przygotowanie
Mąkę, drożdże, sól i cukier wymieszać razem. Następnie wodę ciepłą (nie gorącą) wymieszać z oliwą i wlać do mąki.
Wyrobić ciasto ok. 5 minut. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60-70 minut. Gotowe wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części.
Każdą część rozwałkować na grubość 1 cm. Odstawić na 15 minut i wstawić na blaszkę do piekarnika na 250 stopni i piec ok. 15-20 minut.