Flaczki z boczniaków

m7
Flaczki z boczniaków

1

0 / 0

Idealny przepis dla osób, które nie lubią mięsnych flaków lub są wegetarianami - flaczki z boczniaków.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

3 kost. bulion warzywny

500 g boczniaki

1 szt. seler

2 szt. cebula

1 szt. por

2 szt. pietruszka

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować.

2

Boczniaki pokroić w paseczki. Do garnka z warzywami dodać boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion.

3

Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec posypać zupę posiekaną natką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły