Flaczki z boczniaków
m7
Idealny przepis dla osób, które nie lubią mięsnych flaków lub są wegetarianami - flaczki z boczniaków.
1
0 / 0
Idealny przepis dla osób, które nie lubią mięsnych flaków lub są wegetarianami - flaczki z boczniaków.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 kostka bulion warzywny
500 g boczniaki
1 szt. seler
2 szt. cebula
1 szt. por
2 szt. pietruszka
2 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka oliwa
Przygotowanie
Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować.
Boczniaki pokroić w paseczki. Do garnka z warzywami dodać boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion.
Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec posypać zupę posiekaną natką.