Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Kostki
bulion warzywny
500 Gramów
Boczniaki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
por
2 Sztuki
pietruszka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować.
  2. boczniaki pokroić w paseczki. Do garnka z warzywami dodać boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion.
  3. gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec posypać zupę posiekaną natką.

Opis

Mięsnych flaków nie lubię, za to uwielbiam ich wegetariański odpowiednik z boczniaków. Zwykle jak mam w domu boczniaki i nie wiem co z nimi zrobić, robię flaczki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!