1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Kostki
bulion warzywny
500 Gramów
Boczniaki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
por
2 Sztuki
pietruszka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować.
  2. boczniaki pokroić w paseczki. Do garnka z warzywami dodać boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion.
  3. gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec posypać zupę posiekaną natką.

Opis

Mięsnych flaków nie lubię, za to uwielbiam ich wegetariański odpowiednik z boczniaków. Zwykle jak mam w domu boczniaki i nie wiem co z nimi zrobić, robię flaczki.

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Spaghetti z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z warzywami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Świderki z Szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!