1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Kostki
bulion warzywny
500 Gramów
Boczniaki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
por
2 Sztuki
pietruszka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować.
  2. boczniaki pokroić w paseczki. Do garnka z warzywami dodać boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion.
  3. gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec posypać zupę posiekaną natką.

Opis

Mięsnych flaków nie lubię, za to uwielbiam ich wegetariański odpowiednik z boczniaków. Zwykle jak mam w domu boczniaki i nie wiem co z nimi zrobić, robię flaczki.

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz

Spaghetti z warzywami

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min

Świderki z Szynką

Łatwy Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!