Flaczki drobiowe

m7
Flaczki drobiowe

0

0 / 0

Flaczki drobiowe z dodatkiem flaków wołowych.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. przyprawa do flaków

1 łyżka oliwa

25 dag. mięso drobiowe

25 dag. flaki

Przygotowanie


1

Mięso pokrojone w paski lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekany czosnek, posolić, skropić wodą.

2

Warzywa pokroić, dodać do mięsa.

3

W miarę potrzeby w czasie duszenia podlewać wrzącą wodą.

4

Przyprawić do smaku przyprawami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

181

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły