Flaczki drobiowe
m7
0
0 / 0
Flaczki drobiowe z dodatkiem flaków wołowych.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. przyprawa do flaków
1 łyżka oliwa
25 dek. mięso drobiowe
25 dek. flaki
Przygotowanie
1
Mięso pokrojone w paski lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekany czosnek, posolić, skropić wodą.
2
Warzywa pokroić, dodać do mięsa.
3
W miarę potrzeby w czasie duszenia podlewać wrzącą wodą.
4
Przyprawić do smaku przyprawami.