Flaczki drobiowe

m7

Flaczki drobiowe z dodatkiem flaków wołowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
181
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Flaczki drobiowe z dodatkiem flaków wołowych.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. przyprawa do flaków
1 łyżka oliwa
25 dag. mięso drobiowe
25 dag. flaki
Przygotowanie
Mięso pokrojone w paski lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekany czosnek, posolić, skropić wodą.
Warzywa pokroić, dodać do mięsa.
W miarę potrzeby w czasie duszenia podlewać wrzącą wodą.
Przyprawić do smaku przyprawami.