Flaczki drobiowe

m7
Flaczki drobiowe

0

5 / 1

Flaczki z mięsa kurczaka też są super, podobnie jak wołowe.

15

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. papryka ostra w proszku

1 szt. kurczak

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka

1 szt. seler

0.50 szt. por

1 szt. nać pietruszki

1 szt. seler naciowy

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka majeranek

1 łyżka przyprawa do flaków

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

kurczaka sprawić, umyć, zalać zimną wodą i zagotować.

2

odlać wodę, opłukać jeszcze raz mięso, ponownie zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu około 20 minut.

3

gdy mięso jest prawie miękkie wyjąć, przestudzić, pokroić w podłużne kawałki i wrzucić do wywaru.

4

marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w słupki.

5

dodać do wywaru i wrzucić zielone oraz ziele, liść i majeranek. Dodać przyprawę do flaków, sól, pieprz i paprykę do smaku.

6

gotować do miękkości warzyw.

7

na koniec wsypać bułkę tartą celem zagęszczenia flaczków i zagotować. Jak tylko się zagotują od razu zestawić z ognia aby nie zmętniały.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły