0

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
2 Łyżeczki
majeranek
1.5 Litra
Wywar warzywny
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
marchew
1 Łyżka
przyprawa
0.25 Łyżki
pieprz
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
50 Dekagramów
mięso mielone wołowe
0.5 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Flaki obgotować, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki( ja obgotowuje przeważnie dwa razy).
  2. Podobnie postąpić z mięsem( ugotować i pokroić). Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami.
  3. Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków.
  4. Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków.
  5. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.

Opis

Jedno z najpopularniejszych dań. Smaczne, klasyczne flaczki.

Podobne przepisy

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!