0

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
2 Łyżeczki
majeranek
1.5 Litra
Wywar warzywny
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
marchew
1 Łyżka
przyprawa
0.25 Łyżki
pieprz
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
50 Dekagramów
mięso mielone wołowe
0.5 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Flaki obgotować, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki( ja obgotowuje przeważnie dwa razy).
  2. Podobnie postąpić z mięsem( ugotować i pokroić). Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami.
  3. Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków.
  4. Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków.
  5. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.

Opis

Jedno z najpopularniejszych dań. Smaczne, klasyczne flaczki.

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Kalafiorowo-serowa zupa krem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kalafiorowo-serowa zupa krem

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Zupa fasolowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!