Flaczki

m7
Flaczki

0

0 / 0

Jedno z najpopularniejszych dań. Smaczne, klasyczne flaczki.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg flaki

1 łyżeczka papryka ostra

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

2 łyżeczka majeranek

1.50 l wywar warzywny

1 szt. nać pietruszki

3 szt. marchew

1 łyżka przyprawa

0.25 łyżka pieprz

2 łyżka masło roślinne

2 łyżka mąka pszenna tortowa

50 dek. mięso mielone wołowe

0.50 łyżka sól

Przygotowanie


1

Flaki obgotować dwukrotnie zmieniając wodę, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki.

2

Podobnie postąpić z mięsem - ugotować i pokroić. Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami.

3

Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków.

4

Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków.

5

Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły