Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Flaki
1 Łyżeczka
papryka ostra
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
2 Łyżeczki
majeranek
1.5 Litra
Wywar warzywny
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
marchew
1 Łyżka
przyprawa
0.25 Łyżki
pieprz
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
50 Dekagramów
mięso mielone wołowe
0.5 Łyżki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Flaki obgotować, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki( ja obgotowuje przeważnie dwa razy).
  2. Podobnie postąpić z mięsem( ugotować i pokroić). Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami.
  3. Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków.
  4. Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków.
  5. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.

Opis

Jedno z najpopularniejszych dań. Smaczne, klasyczne flaczki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!