Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

kontakt_2
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

0

0 / 0

Grill to świetna okazja do przygotowania posiłków, również w wersji fit! Dziś dowiesz się, jak przyrządzić pyszne i szybkie szaszłyki zdrowo nadziane ketchupem – w wersji mięsnej lub wegetariańskiej.
 Obie są przepyszne i pozbawione zbędnego tłuszczu. Odważ się! Waga spada! ;-)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

2 szt. czerwona cebula

250 g pomidory suszone

1 szt. cukinia

30 dag. filet z kurczaka

3 łyżka sok z cytryny

3 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. ostra papryka w proszku

2 szczyp. sól, pieprz

4 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Papryki, cebulę i cukinię pokrój w niewielkie plastry. Umieść w jednym pojemniku.

2

Polej ketchupem, dodaj 3 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy i 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Posyp odrobiną soli, pieprzu i chili w proszku. Zmieszaj całość i pozostaw na co najmniej godzinę w lodówce.

3

Jeśli decydujesz się na mięsną wersję, kurczaka umyj, oczyść i osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników, które skąpane są w ketchupowej zalewie.

4

Zamarynowane składniki nadziewaj naprzemiennie z suszonymi pomidorami. Szaszłyki piecz na rozgrzanym grillu z każdej strony po 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły