Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro
kontakt_2
Grill to świetna okazja do przygotowania posiłków, również w wersji fit! Dziś dowiesz się, jak przyrządzić pyszne i szybkie szaszłyki zdrowo nadziane ketchupem – w wersji mięsnej lub wegetariańskiej. Obie są przepyszne i pozbawione zbędnego tłuszczu. Odważ się! Waga spada! ;-)
0
0 / 0
Grill to świetna okazja do przygotowania posiłków, również w wersji fit! Dziś dowiesz się, jak przyrządzić pyszne i szybkie szaszłyki zdrowo nadziane ketchupem – w wersji mięsnej lub wegetariańskiej. Obie są przepyszne i pozbawione zbędnego tłuszczu. Odważ się! Waga spada! ;-)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
2 szt. czerwona cebula
250 g pomidory suszone
1 szt. cukinia
30 dag. filet z kurczaka
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. ostra papryka w proszku
2 szczyp. sól, pieprz
4 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Papryki, cebulę i cukinię pokrój w niewielkie plastry. Umieść w jednym pojemniku.
Polej ketchupem, dodaj 3 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy i 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Posyp odrobiną soli, pieprzu i chili w proszku. Zmieszaj całość i pozostaw na co najmniej godzinę w lodówce.
Jeśli decydujesz się na mięsną wersję, kurczaka umyj, oczyść i osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników, które skąpane są w ketchupowej zalewie.
Zamarynowane składniki nadziewaj naprzemiennie z suszonymi pomidorami. Szaszłyki piecz na rozgrzanym grillu z każdej strony po 5 minut.