Fit sernik

arentflejsz2012
Fit sernik

0

0 / 0

Sernik jest lekki, smaczny i niskokaloryczny. Nie wymaga zdolności kulinarnych od wykonawcy. Po prostu dla każdego.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 g płatki owsiane

40 g kakao decomorreno

100 g olej kokosowy

90 g miód płynny

1 kost. twaróg

1 szt. żelatyna

1 szkl. woda

Przygotowanie


1

Płatki owsiane wymieszać z kakao, a następnie z miodem.

2

Przełożyć na  blachę (może być ta od piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C (termo obieg). Piec ok. 8 minut. Wyjąć i przestudzić na blaszce, a następnie zmiksować blenderem na proszek.

3

Dodać rozpuszczony olej kokosowy, wymieszać. Przełożyć na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, nie ugniatać za mocno, aby spód nie był za twardy. Wstawić na kolejne 5 minut do gorącego piekarnika. Wyłączyć piekarnik, spód zostawić do wystygnięcia.

4

Twaróg zmiksować z mlekiem kokosowym. Dodać posiekaną gorzką czekoladę i ewentualnie miód do smaku.

5

Żelatynę rozpuścić w miseczce z zimną wodą, odstawić na chwilę do napęcznienia, a następnie rozpuścić na parze, uważając, aby nie zrobiła się za ciepła.

6

Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy twarogowej i bardzo dokładnie zmiksować. Przełożyć na gotowy spód, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki, aby masa stężała.

7

Gotowe ciasto podawać w kawałkach i dekorować według uznania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły