FIT czekoladowe muffiny z fasoli
agnieszkauba
FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.
0
0 / 0
FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 pusz. fasola czerwona konserwowa
4 szt. jajka kurze całe
1 szkl. cukier brzozowy
1 łyżeczka cynamon
7 łyżka kakao decomorreno
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka soda oczyszczona
Przygotowanie
Fasolę czerwoną odcedzamy na sitku, przelewamy wodą. . Składnik blendujemy ok. 1 min. w misce. Dodajemy jajka, cukier, cynamon, kakako Decomorreno, proszek do pieczenia, sodę i jeszcze blendujemy 2 min. Do ciasta możemy dodać pokrojonego banana.
Przekładamy ciasto do papilotek. Górę dekorujemy chrupiącymi czekoladowymi kulkami Lubella. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni.Po wyjeciu i przestygnięciu dekorujemy świeżymi owocami (maliny, truskawki).
Kategorie
Alergeny
Jajka