FIT czekoladowe muffiny z fasoli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
agnieszkauba
![FIT czekoladowe muffiny z fasoli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342016.jpeg&w=3840&q=75)
FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.
0
0 / 0
FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 puszka fasola czerwona konserwowa
4 szt. jajka kurze całe
1 szkl. cukier brzozowy
1 łyżecz. cynamon
7 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
Przygotowanie
Fasolę czerwoną odcedzamy na sitku, przelewamy wodą. . Składnik blendujemy ok. 1 min. w misce. Dodajemy jajka, cukier, cynamon, kakako Decomorreno, proszek do pieczenia, sodę i jeszcze blendujemy 2 min. Do ciasta możemy dodać pokrojonego banana.
Przekładamy ciasto do papilotek. Górę dekorujemy chrupiącymi czekoladowymi kulkami Lubella. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni.Po wyjeciu i przestygnięciu dekorujemy świeżymi owocami (maliny, truskawki).
Kategorie
Alergeny
Jajka