FIT czekoladowe muffiny z fasoli

agnieszkauba
FIT czekoladowe muffiny z fasoli

0

0 / 0

FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 puszka fasola czerwona konserwowa

4 szt. jajka kurze całe

1 szkl. cukier brzozowy

1 łyżecz. cynamon

7 łyżka kakao decomorreno

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Fasolę czerwoną odcedzamy na sitku, przelewamy wodą. . Składnik blendujemy ok. 1 min. w misce. Dodajemy jajka, cukier, cynamon, kakako Decomorreno, proszek do pieczenia, sodę i jeszcze blendujemy 2 min. Do ciasta możemy dodać pokrojonego banana.

2

Przekładamy ciasto do papilotek. Górę dekorujemy chrupiącymi czekoladowymi kulkami Lubella. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni.Po wyjeciu i przestygnięciu dekorujemy świeżymi owocami (maliny, truskawki).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

141

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły