FIT czekoladowe muffiny z fasoli
agnieszkauba
FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
141
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
FIT czekoladowe muffiny to prosty spsób na wykonanie smacznego i zdrowego deseru z mnóstwem magnezu i chrupiącymi kulkami czekoladowymi Lubella.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 puszka fasola czerwona konserwowa
4 szt. jajka kurze całe
1 szkl. cukier brzozowy
1 łyżecz. cynamon
7 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
Przygotowanie
Fasolę czerwoną odcedzamy na sitku, przelewamy wodą. . Składnik blendujemy ok. 1 min. w misce. Dodajemy jajka, cukier, cynamon, kakako Decomorreno, proszek do pieczenia, sodę i jeszcze blendujemy 2 min. Do ciasta możemy dodać pokrojonego banana.
Przekładamy ciasto do papilotek. Górę dekorujemy chrupiącymi czekoladowymi kulkami Lubella. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni.Po wyjeciu i przestygnięciu dekorujemy świeżymi owocami (maliny, truskawki).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
141
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka