Fit ciasteczka śniadaniowe owsiano-migdałowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Fit ciasteczka śniadaniowe owsiano-migdałowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977428455.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasteczka mogą być fit! Przepis na ciasteczka owsiane docenią osoby, które nie jedzą cukru, a maja ochotę na coś pysznego i prostego. Ciasteczka bez mąki, a z owocami, płatkami owsianymi i miodem.
4
4 / 22
Ciasteczka mogą być fit! Przepis na ciasteczka owsiane docenią osoby, które nie jedzą cukru, a maja ochotę na coś pysznego i prostego. Ciasteczka bez mąki, a z owocami, płatkami owsianymi i miodem.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
260 g płatki owsiane
200 g migdały zmielone
35 g kakao decomorreno
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szczyp. sól
2 szt. dojrzałe banany
3 łyżka miód pszczeli
35 g olej kokosowy
150 g truskawki
150 g borówki amerykańskie
Przygotowanie
Do miski włóż banany, daktyle, miód oraz roztopiony olej kokosowy i zblenduj.
Wsyp wszystkie suche składniki i wymieszaj.
Truskawki pokrój w drobną kostkę i dodaj do ciasta wraz z borówkami.
Formuj równiej wielkości płaskie ciastka i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12-15 minut w temperaturze 180ºC.