Filety rybne w ziołach

monikap
Filety rybne w ziołach

1

0 / 0

Bardzo lubię ryby ten przepis znalazłam w gazecie więc od razu go wypróbowałam i na obiad w piątek okazał się idealny:)

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 kostka masło

1 szt. szczypiorek

0.50 szt. koper ogrodowy

0.50 szt. bazylia

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cytryna

0.30 szt. nać pietruszki

6 łyżka bułka tarta

2 łyżka oliwa

2 łyżka ser żółty

1 łyżka masło

80 dag. filet rybny

Przygotowanie


1

Masa z bułki tartej: tartą bułkę wsypać do mieseczki, dodać skórkę cytrynową i starty ser żółty. Dolać oliwę i wszystkie składniki dobrze wymieszać.

2

naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na każdym kawałku ryby rozsmarować porcję masełka ziołowego i masy z bułki tartej.

3

Wszystkie zioła opłukać, dobrze osuszyc, posiekać. Masło połączyć z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku sola i pieprzem, można dodac też czosnek.

4

Filet najlepiej świeże ale mogą byc tez mrożone umyć, bardzo dokładnie osuszyć, duże pokroic na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, i odstawić na kwadrans w chłodne miejsce.

5

Wstawić do rozgrzanego piekarnika 190C i piec ok 25-30 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły