Filetto di manzo all’arrabbiata
maspexdigital
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
415 g sos łowicz arrabbiata
600 g polędwica wołowa
2 szkl. mąka do obtaczania
80 woda
200 oliwa z oliwek extra virgin
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
Przygotowanie
1
Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.
2
Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.
3
Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.
4
Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.
5
Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą