Filetto di manzo all’arrabbiata

maspexdigital

Wartości odżywcze na porcję
Energia
5009
kcal
Białka
185
gram
Węglowodany
254
gram
Tłuszcze
357
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
415 g sos łowicz arrabbiata
600 g polędwica wołowa
2 szkl. mąka do obtaczania
80 woda
200 oliwa z oliwek extra virgin
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.
Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.
Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.
Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.
Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5009
kcal
Białka
185
gram
Węglowodany
254
gram
Tłuszcze
357
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.