Filetto di manzo all’arrabbiata

maspexdigital
Filetto di manzo all’arrabbiata

0

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

415 g sos łowicz arrabbiata

600 g polędwica wołowa

2 szkl. mąka do obtaczania

80 woda

200 oliwa z oliwek extra virgin

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.

2

Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.

3

Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.

4

Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.

5

Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5009

kcal

Białka

185

gram

Węglowodany

254

gram

Tłuszcze

357

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły