Filetto di manzo all’arrabbiata

maspexdigital
Filetto di manzo all’arrabbiata

0

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

415 g sos łowicz arrabbiata

600 g polędwica wołowa

2 szkl. mąka do obtaczania

80 woda

200 oliwa z oliwek extra virgin

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.

2

Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.

3

Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.

4

Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.

5

Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły