0

Składniki

1660 Gramów
Sos Łowicz Arrabbiata
2400 Gramów
Polędwica wołowa
8 Szklanek
Mąka do obtaczania
320 Mililitrów
woda
800 Mililitrów
Oliwa z oliwek extra virgin
4 Pęczki
Natka pietruszki
4 Szczypty
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.
  2. Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.
  3. Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.
  4. Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.
  5. Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą

Podobne przepisy

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Diabelskie Pappardelle

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

PENNE CON TONNO

Łatwy Do 40 min
PENNE CON TONNO

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!