0

Składniki

415 Gramów
Sos Łowicz Arrabbiata
600 Gramów
Polędwica wołowa
2 Szklanki
Mąka do obtaczania
80 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
Oliwa z oliwek extra virgin
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.
  2. Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.
  3. Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.
  4. Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.
  5. Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą

Podobne przepisy

Diabelskie Pappardelle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

PENNE CON TONNO

Przepis
Łatwy Do 40 min
PENNE CON TONNO

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!