0

Składniki

415 Gramów
Sos Łowicz Arrabbiata
600 Gramów
Polędwica wołowa
2 Szklanki
Mąka do obtaczania
80 Mililitrów
woda
200 Mililitrów
Oliwa z oliwek extra virgin
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę wołową porcjujemy na osiem kawałków i obtaczamy w mące.
  2. Smażymy na oliwie po 1,5 minuty z każdej strony.
  3. Na patelnię z usmażonym mięsem wykładamy sos arrabbiata i dodajemy niewielką ilość wody.
  4. Całość podgrzewamy do momentu wyparowania wody.
  5. Solimy do smaku. Wykładamy na talerze dekorując listkiem natki pietruszki oraz skrapiamy oliwą

Podobne przepisy

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Diabelskie Pappardelle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!