Filet z ryb w oliwkach i papryce

m7
Filet z ryb w oliwkach i papryce

0

0 / 0

mocno oliwkowe

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. oregano

2 szt. papryka czerwona

2 szt. czosnek

2 łyżka oliwki zielone marynowane

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka przyprawa do ryb

30 dag. filet rybny

Przygotowanie


1

Oliwę mieszamy z przyprawą do ryb, oregano i drobno posiekanym czosnkiem i zalewamy nią ryby. Odstawiamy w chłodne miejsca na 30 min. Osuszaną rybę układamy w foli. Oliwki kroimy w talarki, paprykę w paski i posypujemy rybę. Folię zakręcamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 30 min. Można podawać z kasza gryczaną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły