Filet z ryb w oliwkach i papryce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Filet z ryb w oliwkach i papryce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760960.jpeg&w=3840&q=75)
mocno oliwkowe
0
0 / 0
mocno oliwkowe
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. oregano
2 szt. papryka czerwona
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwki zielone marynowane
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka przyprawa do ryb
30 dag. filet rybny
Przygotowanie
1
Oliwę mieszamy z przyprawą do ryb, oregano i drobno posiekanym czosnkiem i zalewamy nią ryby. Odstawiamy w chłodne miejsca na 30 min. Osuszaną rybę układamy w foli. Oliwki kroimy w talarki, paprykę w paski i posypujemy rybę. Folię zakręcamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 30 min. Można podawać z kasza gryczaną.