Filet z ryb w oliwkach i papryce

m7

mocno oliwkowe
Wartości odżywcze na porcję
Energia
236
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
mocno oliwkowe
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. oregano
2 szt. papryka czerwona
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwki zielone marynowane
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka przyprawa do ryb
30 dag. filet rybny
Przygotowanie
Oliwę mieszamy z przyprawą do ryb, oregano i drobno posiekanym czosnkiem i zalewamy nią ryby. Odstawiamy w chłodne miejsca na 30 min. Osuszaną rybę układamy w foli. Oliwki kroimy w talarki, paprykę w paski i posypujemy rybę. Folię zakręcamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 30 min. Można podawać z kasza gryczaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
236
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.