2

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
papryka słodka
1 Kostka
Masła roślinnego zwykłego
1 Kostka
Rosołowa
3 Sztuki
Z kurczaka
1 Sztuka
Mrożone warzywa
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet pobić (ale nie za cienko) - posypać z obu stron papryką słodką i przyprawą kucharek - następnie posypać cieniutko mąką też z obu stron, tak przygotowane filety przysmażyć na patelni ale uwaga!!
  2. Tylko leciutko przyrumienić (aby tylko ścięło mąkę).
  3. Następnie tak przygotowane filety układamy do brytfanki lub prodiża i na górę dajemy warzywa mrożone (bukiet chiński) dodajemy 2 łyżki masła podlewamy leciutko wodą wkładamy do piernika i tak dusimy około 40 minut do godziny w temperaturze 180 stopni.

Opis

Życzę smacznego (naprawdę super danie i szybkie do przygotowania).

Podobne przepisy

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Karkówka z grilla

Przepis
Średni Do 1 godz
Karkówka z grilla

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!