2

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
papryka słodka
1 Kostka
Masła roślinnego zwykłego
1 Kostka
Rosołowa
3 Sztuki
Z kurczaka
1 Sztuka
Mrożone warzywa
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filet pobić (ale nie za cienko) - posypać z obu stron papryką słodką i przyprawą kucharek - następnie posypać cieniutko mąką też z obu stron, tak przygotowane filety przysmażyć na patelni ale uwaga!!
  2. Tylko leciutko przyrumienić (aby tylko ścięło mąkę).
  3. Następnie tak przygotowane filety układamy do brytfanki lub prodiża i na górę dajemy warzywa mrożone (bukiet chiński) dodajemy 2 łyżki masła podlewamy leciutko wodą wkładamy do piernika i tak dusimy około 40 minut do godziny w temperaturze 180 stopni.

Opis

Życzę smacznego (naprawdę super danie i szybkie do przygotowania).

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Łososiowe tagliatelle z cukinią

Łatwy Do 15 min
Łososiowe tagliatelle z cukinią

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!