Filet z kurczaka z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Filet z kurczaka z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973915921.jpeg&w=3840&q=75)
Życzę smacznego (naprawdę super danie i szybkie do przygotowania).
2
0 / 0
Życzę smacznego (naprawdę super danie i szybkie do przygotowania).
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. papryka słodka
1 kostka masła roślinnego zwykłego
1 kostka rosołowa
3 szt. z kurczaka
1 szt. mrożone warzywa
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Filet pobić (ale nie za cienko) - posypać z obu stron papryką słodką i przyprawą kucharek - następnie posypać cieniutko mąką też z obu stron, tak przygotowane filety przysmażyć na patelni ale uwaga!!
Tylko leciutko przyrumienić (aby tylko ścięło mąkę).
Następnie tak przygotowane filety układamy do brytfanki lub prodiża i na górę dajemy warzywa mrożone (bukiet chiński) dodajemy 2 łyżki masła podlewamy leciutko wodą wkładamy do piernika i tak dusimy około 40 minut do godziny w temperaturze 180 stopni.