2

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
papryka słodka
1 Kostka
Masła roślinnego zwykłego
1 Kostka
Rosołowa
3 Sztuki
Z kurczaka
1 Sztuka
Mrożone warzywa
1 Łyżka
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filet pobić (ale nie za cienko) - posypać z obu stron papryką słodką i przyprawą kucharek - następnie posypać cieniutko mąką też z obu stron, tak przygotowane filety przysmażyć na patelni ale uwaga!!
  2. Tylko leciutko przyrumienić (aby tylko ścięło mąkę).
  3. Następnie tak przygotowane filety układamy do brytfanki lub prodiża i na górę dajemy warzywa mrożone (bukiet chiński) dodajemy 2 łyżki masła podlewamy leciutko wodą wkładamy do piernika i tak dusimy około 40 minut do godziny w temperaturze 180 stopni.

Opis

Życzę smacznego (naprawdę super danie i szybkie do przygotowania).

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!