Filet z indyka z serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Filet z indyka z serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9044-1702058096706.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa dość pracochłonna, ale efekt końcowy zaskakuje estetyką. Nadaje się na uroczysty obiad, jak i na codzienne danie.
1
0 / 0
Potrawa dość pracochłonna, ale efekt końcowy zaskakuje estetyką. Nadaje się na uroczysty obiad, jak i na codzienne danie.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. pierś indycza bez skóry
1 szt. cebula
2 szt. ogórki kiszone
1 szt. papryka konserwowa
7 szt. oliwki czarne
1 szt. pomidor
1 szt. ogórek
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka keczup
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Filet pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i położyć na posmarowanej oliwą z oliwek folii aluminiowej. Zapiekać w piekarniku około 20 minut. Następnie posmarować keczupem, położyć plasterki cebuli, ogórka, papryki i pokrojonych czarnych oliwek. Na to plasterki żółtego sera. Wsunąć znów do piekarnika. Gdy ser zmięknie posypać bazylią i zapiekać jeszcze 15 minut. Po wyłożeniu na talerz ułożyć na wierzch plasterki pomidora i ogórka. Posolić i popieprzyć do smaku