Filet z indyka z serem

m7
Filet z indyka z serem

1

0 / 0

Potrawa dość pracochłonna, ale efekt końcowy zaskakuje estetyką. Nadaje się na uroczysty obiad, jak i na codzienne danie.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. pierś indycza bez skóry

1 szt. cebula

2 szt. ogórki kiszone

1 szt. papryka konserwowa

7 szt. oliwki czarne

1 szt. pomidor

1 szt. ogórek

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka keczup

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Filet pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i położyć na posmarowanej oliwą z oliwek folii aluminiowej. Zapiekać w piekarniku około 20 minut. Następnie posmarować keczupem, położyć plasterki cebuli, ogórka, papryki i pokrojonych czarnych oliwek. Na to plasterki żółtego sera. Wsunąć znów do piekarnika. Gdy ser zmięknie posypać bazylią i zapiekać jeszcze 15 minut. Po wyłożeniu na talerz ułożyć na wierzch plasterki pomidora i ogórka. Posolić i popieprzyć do smaku

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły