Filet z indyka z serem
m7
Potrawa dość pracochłonna, ale efekt końcowy zaskakuje estetyką. Nadaje się na uroczysty obiad, jak i na codzienne danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Potrawa dość pracochłonna, ale efekt końcowy zaskakuje estetyką. Nadaje się na uroczysty obiad, jak i na codzienne danie.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. pierś indycza bez skóry
1 szt. cebula
2 szt. ogórki kiszone
1 szt. papryka konserwowa
7 szt. oliwki czarne
1 szt. pomidor
1 szt. ogórek
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka keczup
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Filet pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i położyć na posmarowanej oliwą z oliwek folii aluminiowej. Zapiekać w piekarniku około 20 minut. Następnie posmarować keczupem, położyć plasterki cebuli, ogórka, papryki i pokrojonych czarnych oliwek. Na to plasterki żółtego sera. Wsunąć znów do piekarnika. Gdy ser zmięknie posypać bazylią i zapiekać jeszcze 15 minut. Po wyłożeniu na talerz ułożyć na wierzch plasterki pomidora i ogórka. Posolić i popieprzyć do smaku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.