Filet z indyka z kolorowym pieprzem

maspexdigital

Przepis na filet z indyka w sosie z kolorowym pieprzem to bardzo prosty pomysł na domowy obiad. Sos przygotowujemy zalewając wcześniej drobno pokrojoną, podsmażoną cebulę ciemnym uniwersalnym sosem Łowicz, dodając ziarenka kolorowego pieprzu. Filet z indyka pieczemy w rękawie, który zalewamy naszym sosem. Gotowy filet z indyka z kolorowym pieprzem podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
655
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na filet z indyka w sosie z kolorowym pieprzem to bardzo prosty pomysł na domowy obiad. Sos przygotowujemy zalewając wcześniej drobno pokrojoną, podsmażoną cebulę ciemnym uniwersalnym sosem Łowicz, dodając ziarenka kolorowego pieprzu. Filet z indyka pieczemy w rękawie, który zalewamy naszym sosem. Gotowy filet z indyka z kolorowym pieprzem podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz
1 szt. filet z kurczaka
2 łyżecz. pieprz kolorowy
1 szt. cebula
1 kg ziemniaki
100 g ulubiona sałatka
Przygotowanie
Ziarna pieprzu zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na co najmniej godzinę.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Cebulę kroimy bardzo drobno, podsmażamy na maśle.
Zalewamy sosem ciemnym i dodajemy wcześniej namoczone ziarna pieprzu.
Filet z indyka wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy sosem.
Ziemniaki myjemy i tniemy na ćwiartki.
Mięso i ziemniaki wykładamy na blachę i pieczemy około 40 minut w temperaturze 200ºC.
Po 40 minutach rozcinamy rękaw na górze, pieczemy jeszcze około 20 minut, aby skórka lekko się zarumieniła.
Podajemy z upieczonymi ćwiartkami ziemniaka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
655
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.