Filet z indyka z kolorowym pieprzem

maspexdigital
Filet z indyka z kolorowym pieprzem

0

0 / 0

Przepis na filet z indyka w sosie z kolorowym pieprzem to bardzo prosty pomysł na domowy obiad. Sos przygotowujemy zalewając wcześniej drobno pokrojoną, podsmażoną cebulę ciemnym uniwersalnym sosem Łowicz, dodając ziarenka kolorowego pieprzu. Filet z indyka pieczemy w rękawie, który zalewamy naszym sosem. Gotowy filet z indyka z kolorowym pieprzem podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

1 szt. filet z kurczaka

2 łyżeczka pieprz kolorowy

1 szt. cebula

1 kg ziemniaki

100 g ulubiona sałatka

Przygotowanie


1

Ziarna pieprzu zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na co najmniej godzinę.

2

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.

3

Cebulę kroimy bardzo drobno, podsmażamy na maśle.

4

Zalewamy sosem ciemnym i dodajemy wcześniej namoczone ziarna pieprzu.

5

Filet z indyka wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy sosem.

6

Ziemniaki myjemy i tniemy na ćwiartki.

7

Mięso i ziemniaki wykładamy na blachę i pieczemy około 40 minut w temperaturze 200ºC.

8

Po 40 minutach rozcinamy rękaw na górze, pieczemy jeszcze około 20 minut, aby skórka lekko się zarumieniła.

9

Podajemy z upieczonymi ćwiartkami ziemniaka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły