Filet rybny w sosie serowym z brokułami
m7
Przepis na pyszną rybkę każdego rodzaju. Sos bardzo prosty o rewelacyjnym smaku!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
303
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Przepis na pyszną rybkę każdego rodzaju. Sos bardzo prosty o rewelacyjnym smaku!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g brokuły
2 szt. filet rybny
1 szt. ser topiony
Przygotowanie
Filety usmażyć na oleju z obu stron i dodać ulubione przyprawy, ja używam gotowej mieszanki do ryb.
Do tłuszczu pozostałego z pieczenia, dodać serek topiony i pół szklanki wody. Mieszać, aż sos zgęstnieje i utworzy jednolitą masę. Dodać sok z połówki cytryny, sól, pieprz do smaku i łyżeczkę cukru.
Brokuły ugotować z solą i żeby nie straciły koloru po zdjęciu z gazu dodać łyżkę octu i odstawić na 5 minut, następnie odcedzić.
Wszystko wyłożyć na talerz i polać sosem.
Można posypać ulubionymi ziołami.
S M A C Z N E G O ! ! !
Wartości odżywcze na porcję
Energia
303
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.