Filet rybny w sosie serowym z brokułami

m7
Filet rybny w sosie serowym z brokułami

2

0 / 0

Przepis na pyszną rybkę każdego rodzaju. Sos bardzo prosty o rewelacyjnym smaku!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g brokuły

2 szt. filet rybny

0

1 szt. ser topiony

Przygotowanie


1

Filety usmażyć na oleju z obu stron i dodać ulubione przyprawy, ja używam gotowej mieszanki do ryb.

2

Do tłuszczu pozostałego z pieczenia, dodać serek topiony i pół szklanki wody. Mieszać, aż sos zgęstnieje i utworzy jednolitą masę. Dodać sok z połówki cytryny, sól, pieprz do smaku i łyżeczkę cukru.

3

Brokuły ugotować z solą i żeby nie straciły koloru po zdjęciu z gazu dodać łyżkę octu i odstawić na 5 minut, następnie odcedzić.

4

Wszystko wyłożyć na talerz i polać sosem.

5

Można posypać ulubionymi ziołami.

6

S M A C Z N E G O ! ! !

Wartości odżywcze na porcję


Energia

303

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły