Filet orzechowo migdałowy
m7
Na orzechowo migdałową nutę
0
0 / 0
Na orzechowo migdałową nutę
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 mleko
100 olej
4 szcz. sól
4 szcz. pieprz kolorowy
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka orzechy ziemne
2 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
1
Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.
2
Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
3
Posolić i popieprzyć do smaku.
4
Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.