Filet orzechowo migdałowy

m7

Na orzechowo migdałową nutę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
778
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na orzechowo migdałową nutę
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 mleko
100 olej
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz kolorowy
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka orzechy ziemne
2 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.
Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
778
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.