0

Składniki

150 Mililitrów
mleko
100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz kolorowy
50 Gramów
mąka
4 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
mąka
2 Łyżki
Orzechy ziemne
2 Łyżki
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.
  2. Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
  3. Posolić i popieprzyć do smaku.
  4. Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.

Opis

Na orzechowo migdałową nutę

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!