Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
mleko
100 Mililitrów
olej
4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz kolorowy
50 Gramów
mąka
4 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
mąka
2 Łyżki
Orzechy ziemne
2 Łyżki
płatki migdałowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.
  2. Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
  3. Posolić i popieprzyć do smaku.
  4. Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.

Opis

Na orzechowo migdałową nutę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!