Filet orzechowo migdałowy

m7
Filet orzechowo migdałowy

0

0 / 0

Na orzechowo migdałową nutę

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 mleko

100 olej

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz kolorowy

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka orzechy ziemne

2 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.

2

Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.

3

Posolić i popieprzyć do smaku.

4

Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły