Filet kurczaka w kokosowej panierce

m7
Filet kurczaka w kokosowej panierce

1

0 / 0

dla miłośników kokosów :)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa do kurczaka

50 g wiórki kokosowe

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Filety umyć, przekroić płasko na pół, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawą.

2

Jaja (lub same białka, wtedy kotlety będą bardziej białe) roztrzepać.

3

Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, wiórkach kokosowych.

4

na rozgrzaną patelnie wlać olej, wyłożyć kotlety, lekko podsmażyć z obu stron, następnie zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem ok 7-10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

428

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły