0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa do kurczaka
50 Gramów
wiórki kokosowe
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, przekroić płasko na pół, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawą.
  2. Jaja (lub same białka, wtedy kotlety będą bardziej białe) roztrzepać.
  3. Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, wiórkach kokosowych.
  4. na rozgrzaną patelnie wlać olej, wyłożyć kotlety, lekko podsmażyć z obu stron, następnie zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem ok 7-10 minut.

Opis

dla miłośników kokosów :)

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!