0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa do kurczaka
50 Gramów
wiórki kokosowe
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, przekroić płasko na pół, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawą.
  2. Jaja (lub same białka, wtedy kotlety będą bardziej białe) roztrzepać.
  3. Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, wiórkach kokosowych.
  4. na rozgrzaną patelnie wlać olej, wyłożyć kotlety, lekko podsmażyć z obu stron, następnie zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem ok 7-10 minut.

Opis

dla miłośników kokosów :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!