Filet kurczaka w kokosowej panierce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Filet kurczaka w kokosowej panierce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976044890.jpeg&w=3840&q=75)
dla miłośników kokosów :)
1
0 / 0
dla miłośników kokosów :)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa do kurczaka
50 g wiórki kokosowe
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Filety umyć, przekroić płasko na pół, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawą.
2
Jaja (lub same białka, wtedy kotlety będą bardziej białe) roztrzepać.
3
Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, wiórkach kokosowych.
4
na rozgrzaną patelnie wlać olej, wyłożyć kotlety, lekko podsmażyć z obu stron, następnie zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem ok 7-10 minut.