Fileciki z kurczaka w panierce z mizerią
lubella
1
0 / 0
0
Kotlet z kurczaka podany w nieszablonowy sposób z pewnością przykuje uwagę najmłodszych. Wystarczy z makaronu zrobić grzywę, dodać kilka szczegółów i gotowe. Zainspiruj się!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. pierś z kurczaka
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jajko
5 szcz. sól
5 szcz. pieprz
50 olej rzepakowy
0.50 szt. ogórek zielony
0.50 pęcz. rzodkiewka
1 szt. cebula dymka
2 łyżka posiekany szczypiorek
3 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Pierś przekroić wzdłuż na pół, kolejno wszerz na pół, aby uzyskać 4 kawałki.
Posypać szczyptą soli oraz pieprzu i lekko rozbić, a następnie zamoczyć w roztrzepanym jajku.
Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu, do zarumienienia z dwóch stron.
Podawać z ugotowanym według wskazówek na opakowaniu makaronem oraz surówką z pokrojonego w plasterki ogórka, rzodkiewek, drobno pokrojonej dymki, wymieszanych ze śmietaną i szczypiorkiem, doprawioną solą oraz pieprzem.