Fileciki z kurczaka w panierce z mizerią

lubella
Fileciki z kurczaka w panierce z mizerią

1

0 / 0

Kotlet z kurczaka podany w nieszablonowy sposób z pewnością przykuje uwagę najmłodszych. Wystarczy z makaronu zrobić grzywę, dodać kilka szczegółów i gotowe. Zainspiruj się!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. pierś z kurczaka

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jajko

5 szczyp. sól

5 szczyp. pieprz

50 olej rzepakowy

0.50 szt. ogórek zielony

0.50 pęcz. rzodkiewka

1 szt. cebula dymka

2 łyżka posiekany szczypiorek

3 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Pierś przekroić wzdłuż na pół, kolejno wszerz na pół, aby uzyskać 4 kawałki.

2

Posypać szczyptą soli oraz pieprzu i lekko rozbić, a następnie zamoczyć w roztrzepanym jajku.

3

Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu, do zarumienienia z dwóch stron.

4

Podawać z ugotowanym według wskazówek na opakowaniu makaronem oraz surówką z pokrojonego w plasterki ogórka, rzodkiewek, drobno pokrojonej dymki, wymieszanych ze śmietaną i szczypiorkiem, doprawioną solą oraz pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

393

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły