Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes
lubella
Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes to pomysł na szybki i prosty obiad lub smaczną przekąskę do ulubionego sosu. Połączenie soczystego mięsa z chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. To doskonałe urozmaicenie rodzinnych obiadów, imprez w gronie przyjaciół lub większych przyjęć i wydarzeń. Smażone kawałki indyka w panierce można podawać z różnymi składnikami, takimi jak sałatka czy ziemniaki, dzięki czemu otrzymujemy pełnowartościowy posiłek. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1110
kcal
Białka
65
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
80
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes to pomysł na szybki i prosty obiad lub smaczną przekąskę do ulubionego sosu. Połączenie soczystego mięsa z chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. To doskonałe urozmaicenie rodzinnych obiadów, imprez w gronie przyjaciół lub większych przyjęć i wydarzeń. Smażone kawałki indyka w panierce można podawać z różnymi składnikami, takimi jak sałatka czy ziemniaki, dzięki czemu otrzymujemy pełnowartościowy posiłek. Smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
800 g pierś z indyka
2 szkl. płatki corn flakes
2 szt. jajko
0.50 szkl. mąka pszenna lubella
2 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso pokroić na mniejsze, podłużne kawałki, doprawić.
Obsypać mąką, wymieszać.
Obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w płatkach kukurydzianych — mocniej dociskając.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu, aby płatki się nie przypaliły za mocno, przez około 5-6 minut na każdej ze stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1110
kcal
Białka
65
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
80
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.