Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes

lubella
Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes

0

0 / 0

Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes to pomysł na szybki i prosty obiad lub smaczną przekąskę do ulubionego sosu. Połączenie soczystego mięsa z chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. To doskonałe urozmaicenie rodzinnych obiadów, imprez w gronie przyjaciół lub większych przyjęć i wydarzeń. Smażone kawałki indyka w panierce można podawać z różnymi składnikami, takimi jak sałatka czy ziemniaki, dzięki czemu otrzymujemy pełnowartościowy posiłek. Smacznego!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

800 g pierś z indyka

2 szkl. płatki corn flakes

2 szt. jajko

0.50 szkl. mąka pszenna lubella

2 łyżecz. przyprawa do kurczaka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Mięso pokroić na mniejsze, podłużne kawałki, doprawić.

2

Obsypać mąką, wymieszać.

3

Obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w płatkach kukurydzianych — mocniej dociskając.

4

Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu, aby płatki się nie przypaliły za mocno, przez około 5-6 minut na każdej ze stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1110

kcal

Białka

65

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

80

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły