Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes
lubella
Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes to pomysł na szybki i prosty obiad lub smaczną przekąskę do ulubionego sosu. Połączenie soczystego mięsa z chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. To doskonałe urozmaicenie rodzinnych obiadów, imprez w gronie przyjaciół lub większych przyjęć i wydarzeń. Smażone kawałki indyka w panierce można podawać z różnymi składnikami, takimi jak sałatka czy ziemniaki, dzięki czemu otrzymujemy pełnowartościowy posiłek. Smacznego!
0
0 / 0
Fileciki z indyka w panierce z Corn Flakes to pomysł na szybki i prosty obiad lub smaczną przekąskę do ulubionego sosu. Połączenie soczystego mięsa z chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych z pewnością przypadnie do gustu wielu smakoszom. To doskonałe urozmaicenie rodzinnych obiadów, imprez w gronie przyjaciół lub większych przyjęć i wydarzeń. Smażone kawałki indyka w panierce można podawać z różnymi składnikami, takimi jak sałatka czy ziemniaki, dzięki czemu otrzymujemy pełnowartościowy posiłek. Smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
800 g pierś z indyka
2 szkl. płatki corn flakes
2 szt. jajko
0.50 szkl. mąka pszenna lubella
2 łyżeczka przyprawa do kurczaka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso pokroić na mniejsze, podłużne kawałki, doprawić.
Obsypać mąką, wymieszać.
Obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w płatkach kukurydzianych — mocniej dociskając.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu, aby płatki się nie przypaliły za mocno, przez około 5-6 minut na każdej ze stron.