Fileciki z dorsza w panierce z płatków kukurydzianych z surówką z kiszonej kapusty

lubella
Fileciki z dorsza w panierce z płatków kukurydzianych z surówką z kiszonej kapusty

0

0 / 0

Łatwy, szybki do zrobienia i smaczny obiad, który zasmakuje całej rodzinie. Podaj go nieco inaczej i zaskocz najbliższych.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron mini pióra lubella

2 szt. polędwica z dorsza

1 szkl. płatki kukurydziane

0.50 szkl. mąka pszenna

1 szt. jajko

2 szt. ząbek czosnku

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

2 łyżka masło klarowane

120 g kapusta kiszona

1 łyżka olej z pestek winogron

2 łyżecz. cukier trzcinowy

Przygotowanie


1

Polędwicę przekroić na pół. Oprószyć solą, pieprzem, natrzeć sprasowanym czosnkiem, kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i w płatkach kukurydzianych.

2

Smażyć z dwóch stron, na małym ogniu przez około 5-6 minut na każdej ze stron.

3

Podawać z makaronem oraz surówką z kiszonej kapusty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

652

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły