Fileciki z dorsza w panierce z płatków kukurydzianych z surówką z kiszonej kapusty
lubella
Łatwy, szybki do zrobienia i smaczny obiad, który zasmakuje całej rodzinie. Podaj go nieco inaczej i zaskocz najbliższych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
652
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Łatwy, szybki do zrobienia i smaczny obiad, który zasmakuje całej rodzinie. Podaj go nieco inaczej i zaskocz najbliższych.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron mini pióra lubella
2 szt. polędwica z dorsza
1 szkl. płatki kukurydziane
0.50 szkl. mąka pszenna
1 szt. jajko
2 szt. ząbek czosnku
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
2 łyżka masło klarowane
120 g kapusta kiszona
1 łyżka olej z pestek winogron
2 łyżecz. cukier trzcinowy
Przygotowanie
Polędwicę przekroić na pół. Oprószyć solą, pieprzem, natrzeć sprasowanym czosnkiem, kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i w płatkach kukurydzianych.
Smażyć z dwóch stron, na małym ogniu przez około 5-6 minut na każdej ze stron.
Podawać z makaronem oraz surówką z kiszonej kapusty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
652
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.