Feta w cieście francuskim

m7
Feta w cieście francuskim

1

0 / 0

Ciasto francuskie w wersji wytrawnej to znakomity pomysł na kolację. Polecamy ciasto francuskie zapieczone z serem feta, pomidorami i oliwkami.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szkl. oliwki czarne

1 szt. ciasto francuskie

3 szt. pomidor

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. mozzarella

2 łyżka sezam nasiona

1 łyżka bazylia

Przygotowanie


1

Opakowanie ciasta francuskiego pokroić na większe kwadraciki. Układać na nich po kawałku mozzarelli, fetę, pomidora, oliwkę czarną, posypać bazylią.

2

Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 20-30 minut w temperaturze 220 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły