Feta w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Feta w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877970.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto francuskie w wersji wytrawnej to znakomity pomysł na kolację. Polecamy ciasto francuskie zapieczone z serem feta, pomidorami i oliwkami.
1
0 / 0
Ciasto francuskie w wersji wytrawnej to znakomity pomysł na kolację. Polecamy ciasto francuskie zapieczone z serem feta, pomidorami i oliwkami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szkl. oliwki czarne
1 szt. ciasto francuskie
3 szt. pomidor
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. mozzarella
2 łyżka sezam nasiona
1 łyżka bazylia
Przygotowanie
1
Opakowanie ciasta francuskiego pokroić na większe kwadraciki. Układać na nich po kawałku mozzarelli, fetę, pomidora, oliwkę czarną, posypać bazylią.
2
Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 20-30 minut w temperaturze 220 stopni C.