Feta w cieście francuskim

m7

Ciasto francuskie w wersji wytrawnej to znakomity pomysł na kolację. Polecamy ciasto francuskie zapieczone z serem feta, pomidorami i oliwkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ciasto francuskie w wersji wytrawnej to znakomity pomysł na kolację. Polecamy ciasto francuskie zapieczone z serem feta, pomidorami i oliwkami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szkl. oliwki czarne
1 szt. ciasto francuskie
3 szt. pomidor
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. mozzarella
2 łyżka sezam nasiona
1 łyżka bazylia
Przygotowanie
Opakowanie ciasta francuskiego pokroić na większe kwadraciki. Układać na nich po kawałku mozzarelli, fetę, pomidora, oliwkę czarną, posypać bazylią.
Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 20-30 minut w temperaturze 220 stopni C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.