Feta marynowana w oliwie
EkspertOdKuchni
Feta marynowana w oliwie to idealny dodatek do dań z grilla, sałatek, kanapek, grzanek lub mięsa. Możemy ją zjeść już dzień po zamarynowaniu, jednak im dłużej odpoczywa w aromatycznej oliwie, tym bardziej nabiera intensywnego smaku.
0
0 / 0
Feta marynowana w oliwie to idealny dodatek do dań z grilla, sałatek, kanapek, grzanek lub mięsa. Możemy ją zjeść już dzień po zamarynowaniu, jednak im dłużej odpoczywa w aromatycznej oliwie, tym bardziej nabiera intensywnego smaku.
8
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g ser feta
0.50 szkl. oliwa z oliwek
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżecz. oregano
0.50 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. rozmaryn
0.50 szkl. suszone pomidory w oleju
1 szczyp. pieprz do smaku
Przygotowanie
Pokrój ser feta na kawałki o równych wielkościach i umieść je w słoiku.
W osobnej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, posiekany czosnek, oregano, tymianek, rozmaryn i pieprz. Możesz również dodać suszone pomidory dla dodatkowego smaku.
Wlej przygotowaną marynatę do słoika z fetą i szczelnie zakręć.
Odstaw na minimum 12 godzin.