Faszerowne jajka

m7
Faszerowne jajka

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszne jajka na Wielkanoc

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

8 szt. jaja kurze całe

12 szt. pieczarki

2 szt. cebula

5 łyżka majonez

3 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


Pieczarki i jajka ugotować.

Cebulę zeszklić na patelni i połączyć ją z pokrojonymi w kostkę pieczarkami oraz żółtkami jajek.

Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

799

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły