Faszerowane pieczarki

m7
Faszerowane pieczarki

0

0 / 0

inne wydanie pieczarek

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. curry

8 szt. pieczarki

1 szt. jajko

0.25 szt. przyprawa do mięsa

0.50 szt. cebula

30 dag. mięso mielone wieprzowe

Przygotowanie


1

Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki i myjemy. Przekładamy na sitko, żeby wyschły.

2

Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wyrabiamy mięso jak na kotlety mielone.

3

Farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na blasze do pieczenia lub w prodiżu. Na wierzch można posypać koperkiem. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy pieczarki będą miękkie i puszczą nieco soku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

200

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły