Faszerowane pieczarki

m7
Faszerowane pieczarki

1

0 / 0

Podaj jako przystawkę do obiadu ale i jako przystawkę podczas imprezy

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. estragon

2 łyżecz. tymianek

10 łyżecz. masło

24 szt. pieczarki

1 szt. nać pietruszki

4 łyżka ser żółty

1 łyżka sok z cytryny

3 łyżka bułka tarta

10 dag. szynka wędzona

Przygotowanie


1

Pieczarki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i oddzielić kapelusze. Trzonki drobno posiekać i włożyć do miseczki. Kapelusze położyć na dużym talerzu i skropić sokiem z cytryny.

2

Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do posiekanych trzonków. Wsypać estragon, tymianek, 2 łyżki startego zółtego sera, tartą bułkę, natkę, szczyptę soli i pieprzu.

3

Wszystko wymieszać i nadziać kapelusze.

4

Na dużej blasze położyć duży arkusz folii aluminiowej i ułożyć pieczarki. Na każdej pieczarce położyć wiórek masła i posypać tartym serem. Wożyć na najwyższą półkę do piekarnika i piec około 25 minut w temp. 190°C

Wartości odżywcze na porcję


Energia

330

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły