0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżeczka
masło
200 Gramów
ryż biały
5 Sztuk
Kalarep
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
śmietana 18%
40 Dekagramów
pieczarki
0.5 Łyżeczki
sól
0.3 Pęczka
koperek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kalarepy umyć i oczyścić z zielonych listków .
  2. Wierzchołki odciąć .
  3. Kalarepy wydrążyć , nie uszkadzając skórki .
  4. Pieczarki oczyścić , pokroić w kostkę .
  5. Podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą i czosnkiem .
  6. Ryż ugotować w osolonej wodzie .
  7. Ostudzić .
  8. Składniki połączyć z jajkiem i posiekaną zieleniną .
  9. Farsz doprawić .
  10. Przygotowanym nadzieniem napełnić kalarepy .
  11. Przykryć odciętymi wierzchami .
  12. Kalarepy i pozostały po nich miąższ włożyć do garnka .
  13. Składniki zalać wrzątkiem .
  14. Oprószyć solą .
  15. Dusić pod przykryciem 40 minut .
  16. Gdy kalarepy zmiękną , wyjąc je z garnka .
  17. Przygotować sos : miąższ zmiksować i dodać koncentrat pomidorowy oraz mąkę wymieszaną ze śmietaną . Doprawić .
  18. Krótko gotować .
  19. Kalarepy polać sosem .

Opis

Serwować z dodatkiem pieczywa .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!