Faszerowane kalarepy

m7
Faszerowane kalarepy

0

0 / 0

Serwować z dodatkiem pieczywa .

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 szcz. pieprz

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 łyżeczka mąka pszenna tortowa

1 łyżeczka masło

200 g ryż biały

5 szt. kalarep

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka śmietana 18%

40 dek. pieczarki

0.50 łyżeczka sól

0.30 pęcz. koperek

Przygotowanie


1

Kalarepy umyć i oczyścić z zielonych listków .

2

Wierzchołki odciąć .

3

Kalarepy wydrążyć , nie uszkadzając skórki .

4

Pieczarki oczyścić , pokroić w kostkę .

5

Podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą i czosnkiem .

6

Ryż ugotować w osolonej wodzie .

7

Ostudzić .

8

Składniki połączyć z jajkiem i posiekaną zieleniną .

9

Farsz doprawić .

10

Przygotowanym nadzieniem napełnić kalarepy .

11

Przykryć odciętymi wierzchami .

12

Kalarepy i pozostały po nich miąższ włożyć do garnka .

13

Składniki zalać wrzątkiem .

14

Oprószyć solą .

15

Dusić pod przykryciem 40 minut .

16

Gdy kalarepy zmiękną , wyjąc je z garnka .

17

Przygotować sos : miąższ zmiksować i dodać koncentrat pomidorowy oraz mąkę wymieszaną ze śmietaną . Doprawić .

18

Krótko gotować .

19

Kalarepy polać sosem .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły