Faszerowane jaja łódeczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Faszerowane jaja łódeczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822366.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo proste i smaczne. Każdy nawet początkujący kucharek :) sobie poradzi.
0
0 / 0
Bardzo proste i smaczne. Każdy nawet początkujący kucharek :) sobie poradzi.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
24 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
1 szt. szczypiorek
1 szt. majonez
12 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
5 dag. szynka
5 dag. ser żółty
Przygotowanie
Jaja ugotowac na twardo.
Obrać i przekroić w poprzek.
Wyjąć żółtka i rozetrzec je widelcem.
Do rozgniecionych żółtek dodajemy majonez, sól i pieprz.
Masę dzielimy na dwie części.
Jedną mieszamy ze startym serem, drugą z szynką.
Na kilka minut wkładamy masę do lodówki, a nastepnie nakładamy na pozostałe połówki białek.
Na wierzchu dekorujemy jajka szczypiorkiem i natką pietruszki.
Możemy dodać też na górę połówki zielonych oliwek np. Z papryczką w środku.