Faszerowane jaja łódeczki

m7
Faszerowane jaja łódeczki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bardzo proste i smaczne. Każdy nawet początkujący kucharek :) sobie poradzi.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. pieprz

1 szt. szczypiorek

1 szt. majonez

12 szt. jaja kurze całe

1 szt. nać pietruszki

5 dag. szynka

5 dag. ser żółty

Przygotowanie


Jaja ugotowac na twardo.

Obrać i przekroić w poprzek.

Wyjąć żółtka i rozetrzec je widelcem.

Do rozgniecionych żółtek dodajemy majonez, sól i pieprz.

Masę dzielimy na dwie części.

Jedną mieszamy ze startym serem, drugą z szynką.

Na kilka minut wkładamy masę do lodówki, a nastepnie nakładamy na pozostałe połówki białek.

Na wierzchu dekorujemy jajka szczypiorkiem i natką pietruszki.

Możemy dodać też na górę połówki zielonych oliwek np. Z papryczką w środku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

53

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły