Faszerowane ciasto francuskie

m7
Faszerowane ciasto francuskie

0

0 / 0

Koperty z ciasta francuskiego są znakomitą opcją na kolację. Nadziewane koperty szynką, serem i pieczarkami są pyszne.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. chilli

1 szczyp. curry

400 g ciasto francuskie

4 szt. pieczarki

1 szt. jajko

2 szt. ser tostowy

2 szt. szynka gotowana

1 szt. cebula

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić na duże kwadraty o boku ok. 4 cm. Jajko roztrzepać. Wszystkie pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z wcześniej rozmąconym jajkiem.

2

Wszystko doprawić do smaku.

3

Farsz układać na kwadratach, całość ułożyć w kopertę, posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni.

4

Piec do zrumienienia ciasta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1068

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły