Faszerowane ciasto francuskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Faszerowane ciasto francuskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955373.jpeg&w=3840&q=75)
Koperty z ciasta francuskiego są znakomitą opcją na kolację. Nadziewane koperty szynką, serem i pieczarkami są pyszne.
0
0 / 0
Koperty z ciasta francuskiego są znakomitą opcją na kolację. Nadziewane koperty szynką, serem i pieczarkami są pyszne.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. chilli
1 szczyp. curry
400 g ciasto francuskie
4 szt. pieczarki
1 szt. jajko
2 szt. ser tostowy
2 szt. szynka gotowana
1 szt. cebula
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić na duże kwadraty o boku ok. 4 cm. Jajko roztrzepać. Wszystkie pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z wcześniej rozmąconym jajkiem.
Wszystko doprawić do smaku.
Farsz układać na kwadratach, całość ułożyć w kopertę, posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni.
Piec do zrumienienia ciasta.