Faszerowane bagietki

m7
Faszerowane bagietki

2

0 / 0

Szybka propozycja na kolację ,mozecie dodawać co tylko chcecie i lubicie , w różnych proporcjach .

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. czosnek

1 łyżecz. pieprz ziołowy

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. cebula czerwona

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ogórek

4 szt. bagietka francuska

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

30 dag. mięso mielone wołowo-wieprzowe

Przygotowanie


1

Mięso doprawiamy przyprawą,czosnkiem i pieprzem.Smazymy na patelni ,rozbijając łyżką na małe kulki mięso.Paprykę kroimy w kostkę , cebulę w pół księżyce.Dodajemy do mięsa, chwilkę razem smazymy.

2

Dodajemy kukurydzę i fasolkę czerwoną.

3

Bagietkę kroimy na pół ,wydrążamy środki a bułki zapiekamy chwilke w piekarniku-aby nabrały chrupkości.

4

Do mięsa dodajemy ketchup,mieszamy i nakładamy do bagietki, razem a ogórkiem pokrojonym w plasterki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1332

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

175

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły