Faszerowana papryka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Faszerowana papryka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986925712.jpeg&w=3840&q=75)
Faszerowana papryka to znakomity pomysł na smaczny, łatwy i szybki obiad. Zachwyć swoich bliskich niecodziennym obiadem.
0
0 / 0
Faszerowana papryka to znakomity pomysł na smaczny, łatwy i szybki obiad. Zachwyć swoich bliskich niecodziennym obiadem.
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 g makaron lubella gwiazdki
200 g pomidory krojone łowicz
4 szt. papryka czerwona
60 g ser feta
1 szt. cebula dymka
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło klarowane
1 łyżecz. cukier trzcinowy
1 łyżka olej
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu, odcedzić.
Na maśle klarowanym podsmażyć drobno pokrojoną dymkę z czosnkiem i pomidorami. Doprawić cukrem, szczyptą soli, wymieszać z makaronem oraz pokruszonym serem feta.
Odciąć górę papryki, oczyścić z gniazd nasiennych i nadziać nadzieniem.
Spód formy do pieczenia natłuścić olejem, ułożyć papryki, zakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Piec 35 minut, odkryć i dopiekać 10 minut. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.