Faszerowana papryka

lubella
Faszerowana papryka

0

0 / 0

Faszerowana papryka to znakomity pomysł na smaczny, łatwy i szybki obiad. Zachwyć swoich bliskich niecodziennym obiadem.

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 g makaron lubella gwiazdki

200 g pomidory krojone łowicz

4 szt. papryka czerwona

60 g ser feta

1 szt. cebula dymka

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło klarowane

1 łyżecz. cukier trzcinowy

1 łyżka olej

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu, odcedzić.

2

Na maśle klarowanym podsmażyć drobno pokrojoną dymkę z czosnkiem i pomidorami. Doprawić cukrem, szczyptą soli, wymieszać z makaronem oraz pokruszonym serem feta.

3

Odciąć górę papryki, oczyścić z gniazd nasiennych i nadziać nadzieniem.

4

Spód formy do pieczenia natłuścić olejem, ułożyć papryki, zakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.

5

Piec 35 minut, odkryć i dopiekać 10 minut. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

256

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły