Faszerowana papryką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Faszerowana papryką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974513246.jpeg&w=3840&q=75)
Super połączenie papryki i mięsa mielonego.
0
0 / 0
Super połączenie papryki i mięsa mielonego.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 łyżecz. zioła prowansalskie
300 g mięso mielone
4 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa z oliwek
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Mięso wyrabiamy z solą, ziołami, pieprzem.
2
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Po chwili dodajemy mięso i wspólnie przesmażamy.
3
W paprykach usuwamy wierzchołek i czyścimy środek. Przesmażone mięso mieszamy z ryżem i faszerujemy nim papryczki.
4
Zawijamy w folię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C ok 20 min.