Faszerowana papryką

m7
Faszerowana papryką

0

0 / 0

Super połączenie papryki i mięsa mielonego.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 łyżecz. zioła prowansalskie

300 g mięso mielone

4 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa z oliwek

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Mięso wyrabiamy z solą, ziołami, pieprzem.

2

Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Po chwili dodajemy mięso i wspólnie przesmażamy.

3

W paprykach usuwamy wierzchołek i czyścimy środek. Przesmażone mięso mieszamy z ryżem i faszerujemy nim papryczki.

4

Zawijamy w folię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C ok 20 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

257

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły