Faszerowana papryką
m7
Super połączenie papryki i mięsa mielonego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
257
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Super połączenie papryki i mięsa mielonego.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 łyżecz. zioła prowansalskie
300 g mięso mielone
4 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa z oliwek
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Mięso wyrabiamy z solą, ziołami, pieprzem.
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Po chwili dodajemy mięso i wspólnie przesmażamy.
W paprykach usuwamy wierzchołek i czyścimy środek. Przesmażone mięso mieszamy z ryżem i faszerujemy nim papryczki.
Zawijamy w folię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C ok 20 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
257
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.