Faszerowana papryka
eluchap
Kolorowo i smacznie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kolorowo i smacznie
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
250 g mięso mielone
100 g ser żółty
4 szt. papryka czerwona
1 szt. ryż biały
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
Przygotowanie
Ryż w woreczku ugotować.
Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę.
Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.
Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem.
Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 45-50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.