Faszerowana papryka

eluchap
Faszerowana papryka

1

0 / 0

Kolorowo i smacznie

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

250 g mięso mielone

100 g ser żółty

4 szt. papryka czerwona

1 szt. ryż biały

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ryż w woreczku ugotować.

2

Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę.

3

Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.

4

Dusić pod przykryciem aż do miękkości.

5

Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

6

Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem.

7

Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 45-50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

309

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły