1

Składniki

1 Łyżeczka
sól
250 Gramów
mięso mielone
100 Gramów
ser żółty
4 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
ryż biały
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż w woreczku ugotować.
  2. Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę.
  3. Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.
  4. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
  5. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  6. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem.
  7. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 45-50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.

Opis

Kolorowo i smacznie

Podobne przepisy

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!