Faszerowana papryka
eluchap
1
0 / 0
Kolorowo i smacznie
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka sól
250 g mięso mielone
100 g ser żółty
4 szt. papryka czerwona
1 szt. ryż biały
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Ryż w woreczku ugotować.
2
Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę.
3
Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.
4
Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
5
Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6
Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem.
7
Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody. Wstawiamy na 45-50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.