Faszerowana kalarepa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Faszerowana kalarepa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976638290.jpeg&w=3840&q=75)
Faszerowana kalarepa to smaczna i pożywna propozycja dla wszystkich miłośników warzyw i osób poszukujących ciekawych pomysłów na wegetariańskie dania. To świetny wybór zarówno na obiad, kolację, jak i różne okazje w gronie przyjaciół i rodziny. Połączenie lekko słodkiej kalarepy z aromatycznym farszem i ciągnącym się serem to doskonały sposób na urozmaicenie swojego codziennego menu, który zachęca do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych smaków. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Faszerowana kalarepa to smaczna i pożywna propozycja dla wszystkich miłośników warzyw i osób poszukujących ciekawych pomysłów na wegetariańskie dania. To świetny wybór zarówno na obiad, kolację, jak i różne okazje w gronie przyjaciół i rodziny. Połączenie lekko słodkiej kalarepy z aromatycznym farszem i ciągnącym się serem to doskonały sposób na urozmaicenie swojego codziennego menu, który zachęca do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych smaków. Życzymy smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. kalarepa
2 szt. ogórki konserwowe krakus
100 g kasza kuskus
4 szt. pieczarki
150 g szparagi
1 szt. kulka mozarelli
1 szt. cebula czerwona
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Kalarepę oczyszczamy i odkrawamy twardy spód. Środek wydrążamy. Kalarepę gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut.
Środek kalarepy kroimy w małą kostkę, to samo robimy z ogórkami konserwowymi, pieczarkami, szparagami, czerwoną cebulą i czosnkiem.
Warzywa smażymy na oliwie z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.
Podgotowaną kalarepę faszerujemy usmażonymi warzywami i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 180°C.
Po 15 minutach na górę kalarepy kładziemy plaster sera mozzarella i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi.