Faszerowana kalarepa

EkspertOdKuchni
Faszerowana kalarepa

0

0 / 0

Faszerowana kalarepa to smaczna i pożywna propozycja dla wszystkich miłośników warzyw i osób poszukujących ciekawych pomysłów na wegetariańskie dania. To świetny wybór zarówno na obiad, kolację, jak i różne okazje w gronie przyjaciół i rodziny. Połączenie lekko słodkiej kalarepy z aromatycznym farszem i ciągnącym się serem to doskonały sposób na urozmaicenie swojego codziennego menu, który zachęca do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych smaków. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. kalarepa

2 szt. ogórki konserwowe krakus

100 g kasza kuskus

4 szt. pieczarki

150 g szparagi

1 szt. kulka mozarelli

1 szt. cebula czerwona

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Kalarepę oczyszczamy i odkrawamy twardy spód. Środek wydrążamy. Kalarepę gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut.

2

Środek kalarepy kroimy w małą kostkę, to samo robimy z ogórkami konserwowymi, pieczarkami, szparagami, czerwoną cebulą i czosnkiem.

3

Warzywa smażymy na oliwie z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.

4

Podgotowaną kalarepę faszerujemy usmażonymi warzywami i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 180°C.

5

Po 15 minutach na górę kalarepy kładziemy plaster sera mozzarella i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły