0

Składniki

2 Sztuki
cukinia
0.7 Szklanki
Kasza jaglana
125 Gramów
MIĘSO MIELONE Z INDYKA LUB KURCZAKA
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Opakowanie
ingridient
Sos jasny Łowicz
1 Sztuka
Posiekana natka pietruszki
1 Szczypta
Ostra papryka w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Cukinię przekrój, wydrąż.
  3. Zapiekaj 15 minut w żaroodpornym naczyniu.
  4. Ugotuj niecałą szklankę kaszy jaglanej.
  5. Farsz: cebulkę z czosnkiem posiekaj i podsmaż na oleju.
  6. Dodaj mięso. Duś chwilę.
  7. Zalej Sosem jasnym Łowicz i dodaj ugotowaną kaszą.
  8. W wersji na ostro dodaj ostrą papryczkę.
  9. Zamieszaj, podgrzej i wypełnij podpieczone cukinie.
  10. Piecz w nagrzanym piekarniku 25 minut.
  11. Po wyjęciu z pieca posyp natką.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Włoski sos pomidorowy z makaronem „świderki”

Przepis
Średni Do 1 godz
Włoski sos pomidorowy z makaronem „świderki”

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Świderki z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sos...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!