0

Składniki

2 Sztuki
cukinia
0.7 Szklanki
Kasza jaglana
125 Gramów
MIĘSO MIELONE Z INDYKA LUB KURCZAKA
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Opakowanie
ingridient
Sos jasny Łowicz
1 Sztuka
Posiekana natka pietruszki
1 Szczypta
Ostra papryka w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Cukinię przekrój, wydrąż.
  3. Zapiekaj 15 minut w żaroodpornym naczyniu.
  4. Ugotuj niecałą szklankę kaszy jaglanej.
  5. Farsz: cebulkę z czosnkiem posiekaj i podsmaż na oleju.
  6. Dodaj mięso. Duś chwilę.
  7. Zalej Sosem jasnym Łowicz i dodaj ugotowaną kaszą.
  8. W wersji na ostro dodaj ostrą papryczkę.
  9. Zamieszaj, podgrzej i wypełnij podpieczone cukinie.
  10. Piecz w nagrzanym piekarniku 25 minut.
  11. Po wyjęciu z pieca posyp natką.

Podobne przepisy

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!