Example thumb
0

Składniki

2 Sztuki
cukinia
0.7 Szklanki
Kasza jaglana
125 Gramów
MIĘSO MIELONE Z INDYKA LUB KURCZAKA
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Opakowanie
ingridient
Sos jasny Łowicz
1 Sztuka
Posiekana natka pietruszki
1 Szczypta
Ostra papryka w proszku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Cukinię przekrój, wydrąż.
  3. Zapiekaj 15 minut w żaroodpornym naczyniu.
  4. Ugotuj niecałą szklankę kaszy jaglanej.
  5. Farsz: cebulkę z czosnkiem posiekaj i podsmaż na oleju.
  6. Dodaj mięso. Duś chwilę.
  7. Zalej Sosem jasnym Łowicz i dodaj ugotowaną kaszą.
  8. W wersji na ostro dodaj ostrą papryczkę.
  9. Zamieszaj, podgrzej i wypełnij podpieczone cukinie.
  10. Piecz w nagrzanym piekarniku 25 minut.
  11. Po wyjęciu z pieca posyp natką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!