Faszerowana cukinia na ostro lub łagodnie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Faszerowana cukinia na ostro lub łagodnie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978739.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz pomysłu na pyszne danie, które sprawdzi się na każdą okazję? Nasz przepis na faszerowaną cukinię zdecydowanie spełni Twoje oczekiwania. Możesz przyrządzić ją w wersji łagodnej lub nieco ostrzejszej z dodatkiem papryczki chilli. Faszerowana cukinia doskonale sprawdzi się jako propozycja na prostą kolację a nawet obiad, który możesz łatwo zapakować do pracy. Wypróbuj nasz przepis!
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na pyszne danie, które sprawdzi się na każdą okazję? Nasz przepis na faszerowaną cukinię zdecydowanie spełni Twoje oczekiwania. Możesz przyrządzić ją w wersji łagodnej lub nieco ostrzejszej z dodatkiem papryczki chilli. Faszerowana cukinia doskonale sprawdzi się jako propozycja na prostą kolację a nawet obiad, który możesz łatwo zapakować do pracy. Wypróbuj nasz przepis!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. cukinia
0.70 szkl. kasza jaglana
125 g mięso mielone z indyka lub kurczaka
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 opak. sos jasny łowicz
1 szt. posiekana natka pietruszki
1 szczyp. ostra papryka w proszku
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Cukinię przekrój, wydrąż.
Zapiekaj 15 minut w żaroodpornym naczyniu.
Ugotuj niecałą szklankę kaszy jaglanej.
Farsz: cebulkę z czosnkiem posiekaj i podsmaż na oleju.
Dodaj mięso. Duś chwilę.
Zalej Sosem jasnym Łowicz i dodaj ugotowaną kaszą.
W wersji na ostro dodaj ostrą papryczkę.
Zamieszaj, podgrzej i wypełnij podpieczone cukinie.
Piecz w nagrzanym piekarniku 25 minut.
Po wyjęciu z pieca posyp natką.