Faszerowana cukinia

m7
Faszerowana cukinia

0

0 / 0

Dietetyczny obiad, idealny na lato

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szczyp. pieprz

4 szczyp. sól

200 g ser żółty

300 g mięso mielone wołowe

250 g pieczarki

2 szt. cukinia

3 szt. ogórek konserwowy

2 szt. jajko

1 szt. cebula

2 łyżka olej sojowy

Przygotowanie


1

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone i pokrojone w paski pieczarki. Usmażyć wszystko razem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy całość lekko przestygnie wbić jajko i wymieszać.

2

Nałożyć farsz do wcześniej wydrążonej i posolonej cukinii, wierzch posypać ogórkiem konserwowym pokrojonym w drobna kosteczkę oraz potartym serem żółtym.Zapiekać w piekarniku ok 45 min w 180 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły