0

Składniki

3 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
sól
200 Gramów
ser żółty
300 Gramów
mięso mielone wołowe
250 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
cukinia
3 Sztuki
ogórek konserwowy
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Olej sojowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone i pokrojone w paski pieczarki. Usmażyć wszystko razem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy całość lekko przestygnie wbić jajko i wymieszać.
  2. Nałożyć farsz do wcześniej wydrążonej i posolonej cukinii, wierzch posypać ogórkiem konserwowym pokrojonym w drobna kosteczkę oraz potartym serem żółtym.Zapiekać w piekarniku ok 45 min w 180 stopniach.

Opis

Dietetyczny obiad, idealny na lato

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!